Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 20. 11. do 23. 11. 2017

0
1903

20. 11. 2017
TATVINA DENARJA IZ STANOVANJSKE HIŠE V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarja iz stanovanjske hiše v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skozi odklenjena vhodna vrata vstopil v stanovanjsko hišo in v preddverju, iz tam postavljene komode, odtujil pisemsko ovojnico v kateri je bilo 150 EUR gotovine. Z opisanim je neznani storilec za navedeni znesek oškodoval lastnico stanovanjske hiše. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

21. 11. 2017
TATVINA ARTIKLA V TRGOVINI NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini artikla v trgovini na Viru. Ugotovljeno je bilo, da sta neznani storilki iz prodajne police v trgovini vzeli moški parfum DOLCE & GABBANA, ga spravili pod oblačila in nato brez plačila računa trgovino zapustili. Z opisanim sta neznani storilki podjetje oškodovali za 95,65 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 11. 2017
VLOM V POSLOVNI OBJEKT V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v poslovni objekt v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vstopil v poslovne prostore. Iz pisarne je odtujil sef z vsebino, iz predala pisarne je nato vzel škarje, ter iz kuhinjskega predala še nož in nato na vzvod vlomil v tri stoječe manjše omare iz katerih pa ni ničesar odtujil. Z opisanim je neznani storilec pravno osebo oškodoval za približno 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 11. 2017
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V MENGŠU
Policisti PP Domžale so imeli v Mengšu v postopku voznika osebnega avtomobila kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,64 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

23. 11. 2017
INTERVENCIJI V MENGŠU IN LOKI PRI MENGŠU, TER PRIDRŽANJE PO 109/II ZAKONA O PREKRŠKIH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Loki pri Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je vinjeni sin doma vpil in žalil očeta. Ker je vinjeni sin pred opisanim že kršil določila Zakona o varstvu javnega reda in miru v gostinskem lokalu v Mengšu in se doma ni umiril, ter je s kršitvami nadaljeval, mu je bila na podlagi določil 109/II Zakona o prekrških odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev določil
Zakona o varstvu javnega reda in miru so policisti vinjenemu sinu izdali plačilna naloga.

23. 11. 2017
VLOM V GOSTINSKI LOKAL V LOKI PRI MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Loki pri Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod, skozi okno, vlomil v zaklenjen gostinski lokal in iz notranjosti odtujil več paketov cigaret različnih znamk, denarnico z menjalnim denarjem, žgano pijačo in televizor. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23.11.2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca na terasi stanovanjske hiše, na vzvod, odprla enokrilna balkonska vrata hiše in iz notranjosti odtujila zlatnino in denar (več kosov nakita in 90 EUR v različnih apoenih). Z opisanim sta neznana storilca lastnico oškodovala za približno 5.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

 

Oglasno sporočilo