Uvodnik 5 2018: Pomagajmo si, dokler si še lahko…

0
2050

Ja, dragi moji začelo se je. Predvolilni cirkus je začel svoje potovanje po vasi in zdaj bo spet slišati obljub in razlag, da vam bo počila glava. Ampak pustimo to, o tem in o kandidatih se bomo še pogovarjali. Zdaj se bo začela kazati prava barva vseh oblastnikov in prisklednikov. Ko si enkrat na položaju, si pač tisti, ki lahko ta položaj tudi izkorišča. In mamljivost tega, da pomagaš »našim«, je enostavno tako velika, da ga ni oblastnika, ki prej ali slej ne bi podlegel skušnjavi. Zdaj se bodo kar naenkrat začela odpirati NUJNA delovna mesta v javni upravi, občinskih službah, direktoratih in ne vem, kje še vse. Seveda, zdaj je priložnost, da bi politiki, ki odhajajo, poskrbeli za svoje kadre, da bodo tam ostali. In ti kadri bodo potem vedrili v javni upravi, dokler ne bo prišla nova oblast, ko bodo spet »njihovi« v sedlu in takrat bodo taisti državni uslužbenci vračali usluge nazaj. In krog je sklenjen.
In pri vsem skupaj je najbolj smešno to, da kar naprej zaposlujejo visoko kvalificirane kadre, ki jih »nujno potrebujejo«, nato pa za dejansko izvedbo projektov in poslov najemajo zunanje izvajalce. »Naši« se pa medtem grejejo po pisarnah in razmišljajo o dopustu.
Ti meni, jaz tebi, in tako imamo vse večjo javno upravo, vse številčnejše občinske uprave in vse več »prijateljev« na kupu. In nikar se ne čudite, dragi moji, če boste kmalu spoznali, da se je treba na ta vlak enostavno priključiti, sicer ne boste mogli niti karte za eno kratko vožnjo kupiti, kaj šele, da bi se z njim kam dlje (pri)peljali.

Jakob

Oglasno sporočilo