Revija otroških, mladinskih in družinskih pevskih zborov dekanije Domžale

0
2023

Naj nas tokratni uvod spominja na vsaj malce, v zadnjem času zelo pogosto izrečeno besede, prišli bodo novi obrazi. In tokrat smo v cerkvi sv. Martina v Dobu pri Domžalah,  v nedeljo 15. aprila 2018, videli precej novih obrazov. Starejši počasi vajeti prepuščajo mladim, saj, kako se bodo pa drugače kaj naučili. In tako stari obrazi  skrbno bedijo nad novimi v zadovoljstvo poslušalcev in Bogu v čast.

Na reviji otroških, mladinskih in družinskih pevskih zborov domžalske dekanije  je  tokrat na tretjo velikonočno nedeljo nastopilo devet zborov  iz sedmih župnij. Nedeljsko popoldne so preživeli tako z svojimi vrstniki ob druženju in prepevanju. Uvodno besedo s pozdravom in nekaj tehničnih napotkov je podal župnik v župniji svetega Martina v Dobu,  Jure Ferlež, ki je izrazil tudi željo, da bi pevci počakali do konca. In so ostali, ne le do konca, ampak še potem, ko je prišlo na vrsto prijetno druženje ob slastnih krofih na dvorišču pred cerkvijo.

Če so prejšnjo revijo napovedovala dekleta so tokrat na vrsto prišli fantje.  Tako sta Martin Otrin in Anže Zidanšek začela tokratno revijo z molitvijo, kajti začni vsako delo z Bogom, da bo dober tek imelo.

Kot prvi je prišel na vrsto otroški pevski zbor župnije Brdo z zborovodkinjo Petro Avbelj in violinistko Dorotejo Kink, ki se jim je pridružila še mladinski pevski zbor, da so skupaj zapeli pesem in nato še eno sami mladinci. Ponovno nas je navdušil maloštevilni a temperamenten otroški pevski zbor Sončni žarki skupaj z  zborovodkinjo Lili Sever in solistko Špelo Sever. Po malce premora so prišli z novimi idejami in pesmimi Ihanski zvončki pod  vodstvom sestre Mirjam Ferčak, a z novo spremljevalno ekipo. Na  kitari jih je spremljala Mirjam Stare, na violini pa Debora Pirnat. Tokrat so imeli v zboru celo soliste in sicer Lori Cerar, Saro Primožič Rupnik, Julijo Skobe in Katarino Hribar.   Zborovodkinja Jerca Letnar  in organistka Neža Pogačar sta pripeljali OPZ župnije Jarše. Miha Kralj je na kitaro spremljal otroški pevski zbor župnije Krašnja, ki ga vodi Marko Juteršek. In prišli smo do najštevilčnejših zvončkov, Zvončki iz Moravč, tokrat pod novo dirigentko Mašo Svetlin, ki je na koncertu debitirala ob spremljavi organista Blaža Pirnata.  Iz Moravške doline so v Dob prišli tudi njihovi Zmaji, ki jih vodi zborovodkinja Elizabeta Pirnat  in nam zapeli ob spremljavi številčnega benda. Na orglah jih je spremljal Blaž Pirnat, na bas kitari Rok Štefan, Dominik Štefan na kitari in na cojonu Benjamin Štefan Kot zadnji so zapeli pevci in pevke  domačega otroškega pevskega zbora Mavrica pod taktirko Tine Grošelj ob spremljavi Ane  Češnjevar. Tudi pri njih lahko dodam, da iz majhnega zraste veliko, saj se spomnim, da so leta nazaj zasedli le malo prostora v prizbiteriju, a zdaj je pa že kar malce premajhen. Na koncu se je zbranim zahvalil še animator za cerkveno petje župnik Marko Košir, ki se je zahvalil tako gostitelju, kakor vsem zborovodjem, pevcem in spremljevalcem.

V  neuradnem delu je bilo slišati, da se razmišlja že v naprej, torej o reviji prihodnje leto. Vsi pevci in pevke so pod taktirko Jerce Letnar zapeli skupno pesem in se nato počasi napotili proti….. Ja še prej pa agape, saj so si zaslužili, a ne le z nastopom, tudi z vajami in odrekanju, ki jih vaje potegnejo za seboj. Hvala tudi staršem, ki jih podpirajo in ki so poskrbeli tudi za njihov varen prevoz, najprej v Dob in nato še domov

DJD  

 

Oglasno sporočilo