Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 16. 4. do 21. 4. 2018

0
2317

16. 4. 2018
PONAREJEN BANKOVEC V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o ponarejenem bankovcu v NLB banki v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec ponaredi bankovec za 50 EUR in ga vnovčil v gostinskem lokalu. Policisti so proti Zapisniku zasegli navedeni bankovec, katerega bodo poslali v ekspertizo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 4. 2018
TATVINA V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini izdelkov v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini odtujil več ročnih brivnikov, ter z opisanim podjetje oškodoval za 229 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 4. 2018
TATVINA VOZILA V ZABORŠTU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvina vozila v Zaborštu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z originalnimi ključi iz garaže stanovanjske hiše odtujil osebni avtomobil znamke Citroen, AX, letnik 1993, vijoličaste barve in z dejanjem lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 4. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,95 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

17. 4. 2018
TATVINA VOZILA V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvina vozila v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkirišča odtujil, tam parkiran, osebni avtomobil VW, Golf, letnik 2004, srebrne barve in z dejanjem lastnika oškodoval za okoli 5.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 4. 2018
TATVINA GORIVA, PROMETNA NESREČA S POBEGOM IN TATVINA VOZILA NA VIRU
Policisti so pri rednem delu na bencinskem servisu Petrol v Lukovici opazila dva neznanca z osebnim avtomobilom Alfa, Romeo, črne barve, katera sta na bencinskem servisu izvršila tatvino goriva. Policisti so s službenim vozilom zapeljali za neznancema, katera pa kljub uporabi svetlobnih in zvočnih znakov policistov nista ustavila. Med begom je voznik opisanega vozila storil tudi več cestno prometnih prekrškov. V Zaborštu je voznik zaustavil vozilo, nato pa sta oba neznanca zbežala iz vozila. Voznik ob zapustitvi vozila ni storil vsega potrebnega za varnost, zaradi česar je vozilo nenadzorovano speljalo in trčilo v službeno vozilo policije. Med begom je bil sopotnik iz vozila s strani policistov prijet, medtem ko voznika policisti niso izsledili. Med zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da sta neznanca pred zgoraj opisanim navedeno vozilo odtujila na Viru in ga odpeljala z originalnimi ključi, kateri so bili v vozilu. Po opravljen ogledu in zavarovanju sledi je bilo vozilo s strani policistov vrnjeno oškodovancu. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 4. 2018
PRETEP V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o pretepu več oseb v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je na kraju prišlo do medsebojnega spora in pretepa med vsaj tremi udeleženci, ki so po obračunu iskali zdravniško pomoč na UB KC v Ljubljani. Policisti glede okoliščin dogodka zbirajo obvestila v smeri podanih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja nasilništva. Po zaključku preiskave bodo policisti z ustreznim aktom obvestili državno
tožilstvo.

18. 4. 2018
TATVINA VRTNE KOSILNICE V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini vrtne kosilnice v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška odtujil, tam parkirano kosilnico Yardman, HN 5180, prav tako pa je pri opisanem poškodoval še ograjo. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 4. 2018
VLOM V GOSTINSKI LOKAL V MALI LOKI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Mali Loki. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem, na vzvod, skozi vrata terase vlomil v gostinski lokal in iz notranjosti odtujil tri natakarske denarnice z menjalnino in pisemske ovojnice z denarjem. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 770 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

19. 4. 2018
TATVINA VOZILA V DOMŽALAH
Policisti so bili s strani oškodovanca obveščeni, da mu je bil izpred hiše odtujen osebni avtomobil Nissan, Micra in sicer z originalnimi ključi, ki so bili v vozilu. V nadaljevanju so policisti izsledili in prijeli oba mladoletna storilca, ki sta bila po postopku predana zakonitem zastopniku. Po opravljenem zavarovanju sledi je bil osebni avtomobil vrnjen oškodovancu. Policisti bodo zoper mladoletna storilca na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

19. 4. 2018
TATVINA VOZILA V DOMŽALAH IN PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so bili s strani oškodovanke obveščeni, da ji je bil odtujen osebni avtomobil Renault, Clio in sicer z originalnimi ključi, katere je pozabila v bližini. Med vožnjo je bil osebni avtomobil opažen s strani policistov. Med begom je voznik z opisanim vozilom trčil v prometni znak in po trčenju s kraja odpeljal. Na območju Ljubljane je voznik opisano vozilo zaustavil in nato zbežal, z njim pa sta zbežala še dva sopotnika. Po opravljenem zavarovanju sledi je bilo vozilo vrnjeno oškodovanki. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 4. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOBU
Policisti PP Domžale so imeli v Dobu v postopku voznika začetnika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,34 mg/l). Vozniku začetniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

21. 4. 2018
TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH IN NAKNADNA NAJDBA VOZILA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini odjavljenega osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča stanovanjske hiše, s pomočjo originalnih kontaktnih ključev, kateri so bili v vozilu, odtujil osebni avtomobil Fiat, Palio Weekend, svetlo sive barve. Z opisanim je lastnico oškodoval za okoli 450 EUR. Naknadno so bili policisti obveščeni, da je občan v Domžalah z navedenim vozilom opazil divjati neznance, katerim je odvzel kontaktni ključ vozila, nakar so se neznanci s kraja razbežali. Po opravljenem zavarovanju sledi je bilo vozilo vrnjeno oškodovanki. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 4. 2018
TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH IN NAKNADNA NAJDBA VOZILA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča stanovanjske hiše, s pomočjo originalnih kontaktnih ključev, kateri so bili v vozilu, odtujil osebni avtomobil Renault, Talia, kovinsko sive barve. Z opisanim je lastnico oškodoval za okoli 1.000 EUR. Naknadno so policisti navedeno vozilo odkrili parkirano v bližini kraja odtujitve. Po opravljenem
zavarovanju sledi je bilo vozilo vrnjeno oškodovanki. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na območju Policijske postaje Domžale je bilo v preteklem tednu zaznati močan porast tatvin vozil. Način storitve vseh kaznivih dejanj je bil enak, saj so storilci izkoristili očitno zanemarjanje samozaščitnih ukrepov oškodovancev in njihovo vozilo odpeljali s pomočjo originalnih ključev, ki so bili v vozilu oz. je bilo vozilo celo v delovanju. Občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih na način, da bodo preprečili neupravičeno uporabo njihovega vozila.

Prav tako je na območju Policijske uprave Ljubljana zaznan porast kaznivih dejan tatvin iz stanovanjskih hiš, storjenih na posebno predrzen način, kjer skupine storilcev iščejo ranljive osebe (starejši ljudje, zaselki…)pri čemer jih zamotijo s pogovorom in zvabijo iz hiše s pogovorom z raznimi pretvezami (sprašujejo za pot, povedo da so iz komunalnega ali telekomunikacijskega podjetja, da bodo napeljeval kable, prosijo za vodo, ipd.) Drugi tatovi medtem vstopijo v dom ter kradejo denar in vrednejše predmete. Policijska postaja poziva občane, da zaklepajo vrata, zapirajo okna in doma ne hranijo večjih vsot denarja, prav tako občani naj ne spuščajo neznancev v svoj dom, razgovor z njimi pa opravijo na varni razdalji, pri odhodu od doma naj pustijo prižgano luč in se dogovorijo s sosedi, da bodo pozorni tudi na njihov dom.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200. Do prihoda policistov občani naj ne hodijo tam, kjer so se gibali tatovi in naj ne premikajo predmetov, s katerimi so bili tatovi v stiku.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo