Črni graben smelo in uspešno proti Tuhinjski dolini 

0
2297

Kar nekaj ekip nogometašev se je udeležilo 10 ur nogometa Laseno 2018, kjer so se med seboj pomerile ekipe Črnega grabna in Tuhinjske doline.
Začetno športno srečo in dva gola prednosti so  ekipe Črnega grabna  uspele ohraniti vse do konca turnirja oziroma jo še povečati. Na prvi tekmi, ki se je začela točno ob osmih, ko je žvižg piščali naznanil začetek turnirja je ekipa ŠKD Bregar povedla z dva proti nič in nato vseskozi z taktično igro do konca tekme ohranila prednost. Verjetno imajo nogometni izvedenci svoje mnenje o 12 urnem igranju nogometa, a nastopajoče ekipe združuje prijateljstvo in ljubezen do nogometa in vsi nogometaši so bili v zadnjem tednu doma nadvse pridni, da so lahko odšli na turnir. Saj poznate tisto od Vilija Resnika, ko v pesmi pravi tudi: bom bajto pospravu, štedilnik popravu, bom zgodaj hodu spat, sam na fuzbal me pust……
In za koga so tokrat nastopali ti pridni fantje in možje? Barve Črnega grabna zastopali nogometaši  ŠKD Bregar,  ŠD Zlato Polje, ŠD Krašnja, Antimona in Blagovice. Tuhinjsko dolino pa Laseno Team, nogometaši ŠD Šmartno, ŠD Tuhinj in ŠD Motnik. Vreme, ki letos kroji večino prireditev je tokrat poskrbelo za  majhno plohco,  da so se nogometaši  ohladili, bi lahko dejal, organizatorji pa so dejali, da so se zmenili za to. In poleg plohce so poskrbeli tudi za okrepčilo takšno in in drugačno tudi  napitke, ki dajejo moč in so nogometašem v veliko pomoč, posebno še, če so zastonj.
Ob 20. uri je piščalka oznanila konec tokratnega 12 urnega nogometa in tako smo prišli do rezultata, ki je zahteval veliko koncentracijo mož za zeleno mizo, ki so naznanili, da je skupni končni  rezultat 86:90. Zmagali so nogometaši Črnega grabna,  a vsi  skupaj so v dvanajstih urah zabili kar 176 golov, kar ni malo, celo veliko za pisce zapisnikov. A tudi tu se je izšlo. Kljub 10-im uram igranja je bilo še vedno opaziti borbenost in obenem fer plej vseh nogometašev, saj so sodnika posadili za mizo, mu dali jesti in piti. No, vsaj upam, da je bilo tako.  Spore na igrišču so reševali sprotno in temeljito kar sami. O, da bi tako bilo le še kje! Turnir Laseno 2018 se je končal z zmago Črnega grabna, kako bo na turnirju prihodnje leto bomo  še videli, slišali in brali v prihodnjem letu seveda. Za čudovit dan poln nogometnega vzdušja, številnih golov in prijateljskih stiskov rok ob padcih gre zahvala organizatorju in vsem nogometašem nastopajočih ekip.

DJD

Oglasno sporočilo