3. september 2018 – začel se je prvi šolski dan

0
2443

V klopi domžalskih osnovnih šol je danes sedlo 463 prvošolčkov, katerim sta varno pot v šolo in uspešno novo šolsko leto 2018/2019 zaželela tudi župan Občine Domžale, Toni Dragar in podžupanja Občine Domžale, mag. Renata Kosec.

Na Osnovni šoli Dragomelj je prvošolčke obiskal župan Toni Dragar, ki je v uvodnem nagovoru prvošolčkom zaželel veliko znanja in predvsem uživanja v mladosti. »Če vprašate vaše mame in očete, vam bodo znali povedali, kako hitro ste zrasli v šolarje, prav tako hitro bo minil tudi čas do vaše valete. Do takrat boste osvojili še veliko novega znanja, spletli trdna prijateljstva, postali boste pa pogumne, vedoželjne in bistre osebe,« je župan povedal novim učenkam in učencem šole Dragomelj.

Obiska župana in njegovih spodbudnih besed so bili deležni tudi na Osnovni šoli Venclja Perka v Domžalah, kjer Občina Domžale v prvih tednih septembra še zaključuje prenovo okolice šole. Prvošolce je nagovorila predstava o jezerski vili in ribici, ki je imela zelo žive sanje in ki je otroke ob prvem šolskem dnevu sprostila in spodbudila, da so se v zgodbo vživeli in odlično sodelovali.

Podžupanja mag. Renata Kosec je na prvi šolski dan obiskala najprej OŠ Roje ter s prvošolčki in njihovimi starši spregovorila nekaj pozdravnih in pozitivnih besed kar v njihovih novih učilnicah. Sledil je obisk kar  106-ih prvošolčkov na Osnovni šoli Preserje pri Radomljah, ki bo izobraževala največje število prvošolcev v občini Domžale. Učencem je v družbi maskote Hroščka Simona zaželela prijeten in uspešen začetek novega šolskega leta, še posebej prvošolčkom, ki so prvič prestopili šolski prag in se prvič srečujejo s šolskimi obveznostmi. »Še naprej ohranjajte domišljijo, vedoželjnost in ustvarjalnost in vaš uspeh je več kot zagotovljen. Uspeh pa se ne meri zgolj s šolskih uspehom, temveč z znanjem, ki ga boste pridobili tekom leta. Verjamem, da se boste potrudili po svojih najboljših močeh, kot ste se vedno do sedaj.«, je prvošolce nagovorila podžupanja, mag. Renata Kosec in posebej poudarila,  naj otroci varno stopajo po šolski poti. Učenke in učenci OŠ Preserje pri Radomljah so pripravili poučno gledališko predstavo, v kateri so imele glavno besedo žuželke. Nauk predstave je bil, da naj otroci nesoglasja rešujejo z besedami in ne nasiljem.

Z obiski prvošolcev na drugih osnovnih šolah bosta župan in podžupanja nadaljevala v torek, 4. septembra 2018.

Občina Domžale, Urad župana

Foto: Vido Repanšek

Oglasno sporočilo