Kamnik je gostoval v oddaji Dobro jutro

0
2085
btr

Gostovanje oddaje Dobro jutro na TV Slovenija je bil v četrtek, 20. septembra, razlog za manjši vrvež na Šutni v dopoldanskem času. V oddaji je gostovala Klapa Mali grad, ki pa se je na ulici spopadala s posameznimi izzivi. Te so, v sodelovanju z ustvarjalci oddaje, pripravili na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik in Turističnem društvu Tuhinjska dolina.

Člani klape so morali najprej iz modelirne mase oblikovati Trnič, trdi sir iz Velike planine, zatem so s pomočjo tipične kamniške majolike prenašali vodo, posebej trd oreh pa je bil poligon, na katerem so morali najprej streti 9 orehov, zatem razcepiti drva, nato pa zaplesati s plesalkami Folklorne skupine Kamnik. Del tekmovanja je bilo tudi ugibanje skritega gosta ter igranje pantomime. Tekmovalci so uspešno opravili drugi izziv, uspešno pa so uganili skritega gosta v studiu Dejana Zavca in odigrali pantomimo.

Na ta način so gledalci priljubljene televizijske oddaje, ki poteka vsak dan dopoldan na TV Slovenija, spoznali kamniške posebnosti. Trnič je predstavil Samo Trtnik iz Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, kamniško majoliko Irena Radej iz KUD Hiša keramike Zakaj pa ne majolka?, kamniško podeželje pa Manja Žebaljec, vodja etnološke sekcije pri Turističnem društvu Tuhinjska dolina. Vse skupaj je spremljala tudi kamniška Veronika, prijazna maskota Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Ekipa oddaje Dobro jutro je pohvalila pripravljene izzive in gostoljubje v Kamniku. Navdušeni nad dogajanjem na Šutni pa so bili tudi mimoidoči, ki so se rade volje ustavili in spremljali dogajanje. Del oddaje posnete v Kamniku si lahko ogledate na tej povezavi.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Nina Irt, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here