Globine domžalskega oceana

0
2528

Okoličani Zaboršta se soočajo s težavo, kako bodo zaščitili svoje naselje pred vsiljivci. Domžalčani se eden za drugim pritožujejo, zakaj se še vedno pozablja in daje na stran problem SPB-ja. Občani še vedno ne vemo, čemu služi parkirna hiša, ki na letnem nivoju povzroči za 28 in več tisoč evrov stroškov, ki jih plača nihče drug kot mi, davkoplačevalci. Ljudje močno dvomijo v ustreznost lokalne politike, toda seje občinskega sveta še naprej ostajajo tajnost; posnetkov sej namreč še vedno ni možno pogledati na spletu. Za 80 tisočakov našega! denarja je zrastla malovredna avtobusna postaja, ki se ji posmehuje večji del Slovenije in, verjamem, tudi kod drugod.

Ob vsej kopici težav, ki visijo za vratom Domžalam in Domžalčanom, se mi ukvarjamo z »domžalskim oceanom«. Pa ne oceanom domžalskih težav, ki nam vsem zamaka grlo, temveč de facto z morskim dnom. Ne, ne, niste se zmotili pri branju. Lahko kar vnovič preberete predprejšnjo poved. Ne da bi za to kdo vedel, smo ravnokar postali lastniki širnega in neskončnega morja ali celo oceana, ki se bohoti izza SPB-ja in katerega valovi skačejo vse do zastarelega centra Vele in nazaj. Iz nič ga je namreč napravil občinski prostorski načrt, ki se je dotaknil tudi našega oceana. Pravzaprav o morju, oceanu ali kakorkoli drugače lahko pojmujemo neznansko veliko količino vode ni govora, je pa zato o morskem dnu! Če nič kaj drugega mora biti pa v tako hudo pričakovanem občinskem prostorskem načrtu, ki ga je občina pisala leta in leta, nujno natančno opredeljeno, analizirano in dodobra predstavljeno domžalsko morsko dno. Veste, kakšne kolobocije so z njim? Problem Piranskega zaliva je za »domžalski ocean« mala malica. Sicer se je pa čuditi, kako v času, ko na vsakem koraku mrgoli informacij, občina naše morje in morsko dno tako uspešno skriva pred paparaci.

Seveda pa obstaja tudi dobra stran tega! Dolgo časa želeni pokriti bazen lahko z velikim veseljem črtamo s seznama uresničljivih želja Domžalčanov. Zdaj se bomo lahko poleti predajali užitkom, ki jih tako megalomanski ocean skriva v svojih številnih peščenih plažah, izobilju prodnatih tal, biotski raznovrstnosti in pestrem sredozemskem sadju, raztezajočem se vzdolž obal »domžalskega oceana«.

Rok Grašič

Oglasno sporočilo