Pismo bralca: »Kje, v Domžalah, imate polnilnico za električne avtomobile?«

2
5769

Google mi je namreč ponudil zanimivo lokacijo in sicer to, vašo hišo strahov: https://www.delo.si/novice/ljubljana/namesto-resitve-za-promet-so-dobili-hiso-duhov.html

Zdaj me zanima, zakaj, za vraga, je ta garaža zaprta, če pa ste jo zgradili. Zakaj oglašujete polnilnico, če morebitni uporabniki ne moremo dostopati do nje? V upanju, da ste res razvita občina, sem se lepo naplahtal, kajti do sosednje Lukovice, ki pa polnilnico ima, nisem imel več dovolj energije. Zaradi tega vašega zavajanja sem lahko ob cesti parkiral svoj avtomobil in lepo počakal na odvoz, ki pa ni bil zastonj.

Dragi župan in ostali pametnjakoviči, če svojega, trenutnega dela, ne znate opravljati, ga raje prepustite drugim in lotite se česa, kar vam bolje leži…

In še nekaj za vas, TIC Domžale: »Kaj vam bo gora informacij na internetu, če človek ne najde tistega, kar zares potrebuje?«

Peter Reberšek

____________________________________________________________________

Odgovor občinske uprave:

V naši občini se nahaja ena javno dostopna e-polnilnica, t. j. polnilnica za električne avtomobile, in sicer v Garažni hiši (P + R). Za dostop v garažno hišo vsak uporabnik potrebuje t. i. mestno kartico, ki jo je možno kupiti oziroma pridobiti pri vstopu v garažno hišo na vstopnem stebričku. Cena mestne kartice znaša 5,00 EUR (z vključenim DDV). Strošek nakupa mestne kartice se poravna na avtomatski blagajni. Vstop v garažno hišo brez kartice ni mogoč.

Občina Domžale sicer načrtuje izgradnjo še petih (5) e-polnilnic. Ob tem pa je potrebno upoštevati tudi to, da je prodaja električne energije tržna dejavnost in je zaradi tega gradnja nadaljnjih e-polnilnic odvisna predvsem od interesa ponudnikov električne energije.

Vprašanje, naslovljeno na TIC Domžale, je premalo določno, kajti iz njega ni mogoče razbrati, kaj vas pravzaprav zanima, zato vas pozivam, da ga zastavite ponovno in natančneje, seveda pa se lahko z njim obrnete tudi na TIC Domžale.

Urad župana Občine Domžale

 

Oglasno sporočilo

2 KOMENTARJEV

  1. Občina Domžale je po lastnih podatkih za garažno hišo P + R namenila 390000€. In očitno občini ni v interesu, da bi jo ljudje uporabljali zato, da jo bodo lahko leta 2020 prevzeli v čim boljšem stanju.

    Da to trditev utemeljim – vhodna vrata v garažni hiši do tega stebrička, kjer lahko kupiš ‘Mestno kartico’ so zaklenjena. Se pravi rabiš Mestno kartico, da lahko prideš do stebrička, kjer lahko kupiš Mestno kartico … Slabo! Če je možno to kartico dobiti še kje drugje, ni nikjer označeno. Garažna hiša je za NOVE uporabnike izjemno slabo označena.

    Druga reč – električne polnilnice. Baje ima občina Domžale v načrtu izgradnjo še petih električnih polnilnic. To je tudi njihova uradna navedba. Ok … Kje? Kdaj bodo na voljo? Kakšne bodo te polnilnice? Ali ste lahko prosim malce bolj natančni??

    In samo za primerjavo. Za teh 390000€, kolikor je bilo zapravljenih za garažno hišo, bi bilo mogoče zgraditi deset do dvajset hitrih polnilnic ali vsaj sto navadnih Type 2 polnilnic, ki bi bile na voljo po parkiriščih trgovin ali urejenih parkiriščih. Kaj nam bo pet polnilnic oz. bolje rečeno, kaj še čakate?? Elektrifikacija prometa se skokovito razvija in če si lastniki hiš še lahko nekako pomagajo sami si stanovalci v blokih NE moremo.

    PROSIM, stopite v korak s časom – tu resnično ne gre za neko vizionarsko tehnologijo, samo prosim pridite v sedanjost.

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here