Uvodnik 17 2018: Dovolj

0
2345

Volilni dan je za nami in mnogi kraji po Sloveniji so si oddahnili, mnogi so razočarani, veliko je navdušenih. Seveda je vse odvisno od tega, za koga ste po tihem navijali, mu želeli uspeh, ga obkrožili in… Glasovnice so preštete in zdaj bodo marsikje sedeli novopečeni župani, v veliko občinah pa bodo še naprej “kraljevali” stari. In kako je pri nas? Izteklo se je dobro, saj so Domžalčani z glasovanjem jasno povedali, da imajo dovolj samovlade tako župana kot občinskega sveta. Potreben bo še drugi krog, pa vendar ne dvomimo, da bo tudi v Domžalah prišlo do spremembe. Vsi, ki si vzamete čas za tole paberkovanje v vašem časopisu, veste, da ves čas zagovarjamo spremembe. Spremembe na bolje, razvoj in ideje… In tega v Domžalah že dolgo manjka. So se naši občinski veljaki polenili, imajo oblast za samoumevno, je bilo že leta pomembno le to, kdo bo dobil kakšno obnovo, prekop, polaganje ploščic? Samopašni veljaki so odločali, kdo bo novi direktor in katerega direktorja bodo držali na vrvici enostavno zato, ker ga lahko odstavijo, če ne bo ubogal.
In vsega tega je bilo očitno toliko, da tudi občani rečejo DOVOLJ. Čas je spremembo, čas je za nove ljudi in nov zagon, če želimo res imeti občino zadovoljnih ljudi, kot so nas doslej nagovarjali tisti, ki so bili pri koritu.
Verjemite, da so spremembe dobre, ker rojevajo nove ideje, ker prinašajo svežino in predvsem, ker je vse to bistvo demokracije. Vsak, ki je predolgo na položaju, postane od njega odvisen in odvisniki za ohranitev stanja naredijo marsikaj.
Zato komaj čakamo drugi krog in novega župana. In verjemite, tudi njega bomo obravnavali tako kot smo vsakega doslej. Saj veste, kako je, župani pridejo in grejo, občani pa ostanemo.

Jakob

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here