Kislice, domislice… (najboljše po izboru bralcev v zadnjih letih)

0
5293

Dogodku bi lahko bi rekli „Muha enodnevnica“.
22. decembra 2015 so na pločnik pred „novim vladarskim vhodom“ v občinsko zgradbo v Domžalah namestili betonske proti parkirne ovire v velikosti žoge. Sprašujemo se, ali je mestni arhitekt brez kančka kmečke pameti ali ne upoštevajo njegovega mnenja. Po burnem odzivu na socialnem omrežju so jih naslednji dan odstranili.

________________________________________________________________________

Cenzura na prvi pogled NOV!CE 2012, št. 13
Skoraj ne moremo verjeti, da je bil delček našega transparenta (na fotografiji na občinski spletni strani posneti ob tednu mobilnosti) IZBRISAN! In to površno in neprofesionalno! Kot da Domžalsko-kamniške novice niso del tega prostora, te občine in to že dobrih 20 let …
Ob takem ravnanju se nam zastavlja vrsta vprašanj. Čigava je sedaj ta spletna stran; je last vseh občanov ali trenutno zaposlenih na občinski upravi … ? Kdo je tisti, ki ima škarje in platno ter lahko samovoljno odloča, kakšna in kako bo izgledala spletna vsebina naše občine, ki naj bi jo vodili izvoljeni predstavniki v zadovoljstvo in interes vseh občanov … ?

________________________________________________________________________

Da ne gre v pozabo, kako se troši naš, davkoplačevalski denar

Zastavljamo vam nagradno vprašanje, kjer vas sprašujemo, koliko je stal tale zidek v Češminovem parku. Prvemu, ki bo pravilno odgovoril, bomo podarili tri vreče cementa in pol kubika peska, da si bo lahko postavil mini zidek kar doma!

Ker niti približno ne bi uganili, vam predstavljamo podatek, ki je zabeležen na spletni strani Občine Domžale:

80 m, 80.000 EUR, torej 1 m 1.000 EUR!!!

________________________________________________________________

Da ne gre v pozabo, kako se troši naš, davkoplačevalski denar

Spomenik v centru Domžal je lepo obnovljen, seveda me zanima cena obnove in kakšen je bil rok izdelave, ker mislim, da za takšen obseg del ni potrebno vse poletje. Zakaj to trdim, ker v večini primerov, ko sem šel mimo spomenika, se tam za oranžnimi ograjami ni dogajalo nič in mislim, da ni bilo nobene potrebe, da smo imeli v centru Domžal ta odra in rumene »planke« toliko časa.
R. G.

Odgovor Občine Domžale:

Obnova spomenika je bila načrtovana že dlje časa. Predračun stroškov za obnovo spomenika so se gibali preko 13.000 EUR.
Skupen strošek obnove kipov, restavriranja in konserviranja kamnitih kubosov spomenika, restavriranje vklesanih napisov, restavriranje kamnite površine podstavkov, granitne obloge, površin pred spomenikom (tudi restavriranje kamna oz. obnova fug med kamni) idr. znaša 9.333 EUR, pri čemer je bilo do sedaj izvajalcu nakazano 4.424 EUR, upoštevaje predhodni strokovni ogled pristojnega zavoda.

Lahko bi padla kakšna zlobna pripomba, da je sámo čiščenje trajalo dlje kot izdelava spomenika …

________________________________________________________________________

Občani so nam posredovali fotografijo katastrofalnega stanja na Dragarjevi ulici. Ker imamo za enkrat v Domžalah dve ulici z istim imenom, ni potrebno posebej poudarjati, da se ta s fotografije ne nahaja v Ihanu. Predlagamo občinski upravi, da pri zasipanju s peskom jam na makadamu pri Vele, še na Dragarjevo zapeljejo nekaj peska. Do takrat pa lahko premišljujemo, kaj pomeni občinski slogan “Domžale, prostor zadovoljnih ljudi”.

____________________________________________________________________

 

Komentar ni potreben, ne?

_______________________________________________________________________

Na tem mestu, na elitni lokaciji, v strogem centru mesta, se prodajajo rabljeni avtomobili.

________________________________________________________________________

Kdorkoli se je spomnil teh kričečih, kovinskih zabojnikov, zagotovo ni ljubitelj narave še manj pa knjig. To je na nek način razvrednotenje knjige kot kulturne dobrine in žal sredstvo za sproščanje vandalov. Zdaj rabimo samo še opravičilo politike, da česa takega niso predvideli. To nam je že poznano, a nekaj deset tisoč evrov je kljub temu spet izpuhtelo iz našega žepa.

________________________________________________________________________

 

 

 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here