Uvodnik 18 2018: Dan potem

0
1792

No, za dežjem vedno posije sonce in po soncu vedno pada dež. Tako pač je v življenju in tudi po teh volitvah gre to mirno naprej. Nekateri se počutijo kot politi cucki, drugi se nastavljajo sončnim žarkom. Edino v Kopru in Šmarjeških toplicah so volilno tekmo prignali tako daleč, da se bodo očitno še nekaj časa prerekali. Povsod drugod, po 212 občinah, ki jih imamo v Sloveniji, pa so se vrata županskih pisarn znova zaprla. Na dobri polovici bodo nalepljena nova imena, ostalo pa bo ostalo tako kot je…
In vsi, ki smo navijali za spremembe, smo v bistvu lahko zadovoljni, da je tako menila tudi večina volilnega telesa pri nas, saj je veliko “šerifov” po dolgoletnem županovanju in samovolji le zapustilo svoje prestole. V Domžalah do tega ni prišlo, kaj je temu botrovalo, lahko modrujemo do jutri, ampak očitno je dobra polovica volivcev, ki so se še v drugo odpravili na volišča, pač zadovoljnih s stanjem, ki ga imamo, in z županom, ki smo ga (spet) dobili.
Edino, kar nas ob tem lahko tolaži, je, da je vsaj sestava občinskega sveta malo bolj pisana in da se naš novi stari župan ne bo več mogel obnašati v smislu “Domžale, to sem jaz…”
In zato vam, tako kot vedno doslej, dragi novoizvoljeni svetniki, polagamo na srce. Izvoljeni ste bili od ljudi in delati morate za ljudi, podpirajte razvojne projekte, podpirajte tiste, ki ne bodo uničevali našega okolja in kakovosti življenja v našem mestu, poiščite projekte, ki bodo oživili Domžale in jim dali novo svežo podobo, predvsem pa bodite pošteni. Zavedajte se, da z vsako odločitvijo zapravljate naš denar. Mi, davkoplačevalci, smo vam ga zaupali, da ga boste porabili čim bolj smotrno. In seveda še obljuba. Natančno bomo spremljali, kaj počnete in kdo od vas si ne zasluži, da je bil izvoljen.
Naslednja štiri leta so vaša, obračun pride takrat.
Jakob

Oglasno sporočilo