Naj leto 2019 prinese čim več dobrih dejanj

0
1307

Tradicionalno se zaključek leta v Kamniku zaključi s silvestrovanjem na prostem na Glavnem trgu. Po dostopnih informacijah je bilo prvo takšno silvestrovanje organizirano ob pričakovanju leta 1998. Letos je za dobro voljo ob zaključku leta poskrbela mlada skupina Joker, ko je kljub mrazu v novo leto odštevalo okoli 2000 obiskovalcev Kamnika.

Ti so zadnje sekunde leta 2018 odštevali skupaj z županom Občine Kamnik Matejem Slaparjem, njegovo ženo Simono ter podporniki in vodjo sektorja turizem na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Nino Irt in vodjo oddelka šport na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Francijem Kramarjem.

»Sreča je tisto, kar si ob prihodu novega leta največkrat zaželimo. Želim vam da bi v letu 2019 srečo srečali čim večkrat. Zdravje je tisto kar občutimo šele ko ga izgubimo. Zato vam in vašim domačim želim, da zdravje ne bi izgubili,« je dejal župan Občine Kamnik Matej Slapar in dodal: »Hvala za vse, kar dobrega naredite za Kamnik. Pravijo, da moč besed premika svet, moč dejanj pa dela svet boljši. Želim vam čim več dobrih dejanj, da bo Kamnik še boljši.« Napolnjeno središče mesta tako včeraj kot minule dni ga je navdušilo, zato se je zahvalil tudi ekipi Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki vse leto pripravljajo številne dogodke ter skrbijo za promocijo Kamnika v Sloveniji in svetu.

S tradicionalnim silvestrovanjem so se zaključile prireditve v sklopu Pravljični Kamnik, ki je letos poleg tradicionalnega obiska sv. Miklavža v centru mesta ter prižiga praznične osvetljave, prinesel tudi vrsto otroških predstav in delavnic v Pravljični hiški, ki jo je obiskal tudi Dedek Mraz, tri ognjene spektakle ter že omenjene koncerte tribute to skupin X-Ray Tribute to AC/DC, Queen Real Tribute, ABBA Real Tribute Band in Help! A Beatles Tribute.

Brezplačno drsališče v Keršmančevem parku pa ostaja odprto vse do 27. januarja 2019.

Samo Trtnik

Oglasno sporočilo