TeDni(K) Občine Kamnik (4.2.2019)

0
1298

Oddelek za gospodarske dejavnosti, gospodarske javne službe in finance

Oddelek za gospodarske javne službe

Izgradnja sekundarne kanalizacije v Tuhinjski dolini

Izvajalec del, Gorenjska gradbena družba d. d., je nadaljeval z deli v Tuhinjski dolini, kjer poteka izgradnja sekundarne kanalizacije. Gradnja se bo izvajala po odsekih, zajemala pa bo vasi Vrhpolje pri Kamniku, Soteska, Markovo, Vir pri Nevljah, Podhruška, Srednja vas pri Kamniku, Loke v Tuhinju, Potok, Vaseno, Hruševka in Buč.

V preteklem tednu je izvajalec nadaljeval z deli v Soteski in Srednji vasi. V tem tednu je predvideno nadaljevanje del. 

Oddelek za družbene dejavnosti

.

“>V četrtek, 31. januarja 2019, je na Občini Kamnik potekalo tradicionalno srečanje župana z župniki kamniške dekanije. Srečanja so se poleg župana Mateja Slaparja udeležile tudi direktorica občinske uprave Maja Sušnik, vodja Oddelka za družbene dejavnosti Tina Trček in višja svetovalka za področje družbenih dejavnosti Katja Vegel. Dekan kamniške dekanije Janez Gerčar je predstavil delovanje župnij v preteklem letu, župan Matej Slapar pa se je župnikom zahvalil za skrb za farane in ohranjanje kulturne dediščine.

V Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik bo z mesecem aprilom pričela delovati nova ginekološka ambulanta, v preteklem mesecu pa je bila v zdravstvenem domu odprta tudi nova ambulanta za odraslo zobozdravstvo, kjer se občani že lahko na novo opredeljujejo. Telefon za naročanje: 01/8318-674, elektronski naslov: ordinacija.kavcic@zdkamnik.si.

Vse izvajalce, ki se imajo v tem letu namen prijaviti na različne javne razpise za sofinanciranje projektov ali svoje dejavnosti, Občina Kamnik obvešča, da bodo javni razpisi objavljeni takoj po sprejetju in uveljavitvi Odloka o proračunu Občine Kamnik za leto 2019 (predvidoma konec meseca marca).

.

“>Vodenje Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik je v petek, 1. februarja, s polnimi pooblastili prevzel dr. Tomaž Simetinger. Člani sveta Zavoda za turizem, šport in kulturo so namreč v sredo, 23. januarja, zaključili postopek imenovanja direktorja s polnimi pooblastili in izbranega kandidata, ki je dobil tudi soglasje občinskega sveta Občine Kamnik imenovali na to mesto. Dr. Tomaž Simetinger je od 1. septembra dalje opravljal funkcijo vršilca dolžnosti, pred tem pa je vodil oddelek za kulturo znotraj omenjenega Zavoda.

.

“>V Domu kulture Kamnik, s katerim opravlja Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, sta v torek v okviru programa Glasba z okusom nastopila Melisa in Marjan Spruk. Tokratni glasbeno kulinarični večer je bil razprodan, kar kaže na izjemno popularnost omenjenega programa. Njun odrski nastop je izvrstno pričal o njuni povezanosti in predanosti glasbenemu ustvarjanju. Obiskovalci programa Glasba z okusom so v njunem nastopu uživali ter ob poznanih pesmih tudi po tihem zapeli. Za poseben vtis domačnosti je poskrbela še postrežena večerja Gostilne Repnik. Obiskovalci so na mizo dobili file smuča v družbi pire krompirja in zelenjave. Januarskemu nastopu v programu Glasba z okusom v letošnji sezoni sledita še dva nastopa, in sicer Mascara kvarter v marcu in Rudi Bučar v maju.

.

“>Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik te dni intenzivno predstavlja Kamnik kot turistično destinacijo na številnih sejmih v tujini. Že v sredini meseca je bil Kamnik predstavljen na sejmih na Dunaju in Nizozemskem, minuli teden pa še v Madridu ter zadnji vikend tudi v Ljubljani. Fitur Madrid je ena izmed največjih poslovnih borz v mednarodni turistični industriji in vodilna borza v Evropi za južnoameriški trg. V petih dneh je predstavitev Kamnika obiskalo več kot 700 obiskovalcev. Ljubljanski sejem Natour Alpe Adria pa je osrednji turistični sejem v Sloveniji, kjer se je Kamnik predstavljal na kar treh točkah: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik ga je predstavljal v okviru promocije Osrednje Slovenije, TD Tuhinjska dolina v okviru promocije Turistične zveze Slovenije, enako tudi dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra. Sejem sta v petek, 1. februarja, obiskala tudi direktor Zavoda dr. Tomaž Simetinger in vodja sektorja turizem Nina Irt.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik ter Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra pa vse občanke in občane vabita na prireditev v počastitev kulturnega praznika, ki bo v četrtek, 7. februarja, ob 18. uri v Domu kulture Kamnik. Osrednji govorec bo župan Občine Kamnik Matej Slapar, umetniški program pa so pripravili dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra. Zbrane bosta nagovorila tudi ravnateljica Gimnazije Bernarnda Trstenjak ter direktor Zavoda dr. Tomaž Simetinger.

Oddelek za razvoj in investicije

Delavnica o biotski pestrosti

.

“>V sredo, 30. januarja 2019, je v Samostanu Mekinje potekala delavnica o biotski pestrosti v naši občini. Spregovorili smo o tem, kako občani vidimo naše okolje, kako je občanom pomembno ohranjanje biotske pestrosti in katera so tista območja v naši občini, ki jih moramo ohraniti. Delavnico je moderiral Martin Šolar. Projekt speciAlps je sofinanciran v okviru Omrežja alpskih občin, katerega članica je tudi občina Kamnik. V projektu sodelujeta še Občina Kranjska gora in Bohinj.

.

“>Udeleženci delavnice so ugotavljali, da je Občina Kamnik glede naravne dediščine izjemna. V občini je ogromno naravnih vrednot, nekatera območja imajo izjemno biotsko pestrost. Kamniško Savinjske Alpe so območje, ki bi prav gotovo zaslužilo tudi širše zavarovanje, v smislu parka. Žal so nekatere naravne vrednote ogrožene, predvsem zaradi neprimernega delovanja človeka. Na naslednji delavnici, ki bo čez približno mesec dni bomo razpravljali o akcijskem načrtu za preprečitev uničenja naravnih vrednot.

.

“>Omrežje občin “Povezanost v Alpah” je združenje alpskih občin iz sedmih držav. Ustanovljeno je bilo leta 1997 v Bovcu. Danes omrežje vključuje okoli 300 alpskih občin. Iz Slovenije smo vključene občine: Kamnik, Kranjska Gora, Bohinj, Bovec in Bled. Občine, ki smo članice omrežja, si prizadevamo za trajnostni razvoj Alp. Za podlago in obenem tudi vodilo, kako doseči trajnostni razvoj v alpskem prostoru, smo si članice izbrale Alpsko konvencijo. Alpska konvencija je edini mednarodni pravni instrument za trajnostni razvoj v alpskem prostoru.

Oglasno sporočilo