Velik uspeh domžalskih dvigovalcev!

0
2269

Drugo nedeljo v februarju je v Kranju potekalo državno v prvenstvo v olimpijskem dviganju uteži. Organizator tekmovanja X-Gym Kranj je z izvrstno organizacijo pripravil pravi praznik dviganja uteži.
Tekmovalke in tekmovalci Težkoatletskega kluba Domžale so prišli na tekmo ožarjeni s tekmovalnim nabojem. Tudi nepoučeni gledalci so lahko zaznali kako kipi v njih strast težkega železja. Prva je na tekmovalni oder stopila magistrica zdravstvene nege Petra Pavlič, ki je v kategoriji do 64 kg suvereno ubranila naslov državne prvakinje. V potegu je dvignila 68 kg, v sunku pa kar 88 kg. Rok Orešek in Blaž Kozjek sta bila s komaj petnajstimi leti med najmlajšimi tekmovalci. Nič zato, sta si mislila, čeravno je bil to njun krstni nastop. Zvrstila sta se eden za drugim. Rok je osvojil bronasto odličje, Blaž pa si je s četrtim mestom prislužil leseno medaljo. V kategoriji do 81 kg sta nastopila Jernej Orešek in Tim Mušič. Izkušnje mnogo veljajo najsi bo v športu ali poslu. Jernej Orešek je tekmovalec z najdaljšim stažem v vsej dvigovalski srenji. Z brezkompromisnim a dobro premišljenim nastopom (110 kg+130 kg) se je okitil z odličjem bronastega leska. Tudi Tim se je izkazal, s 95 kg v potegu in 120 kg v sunku je bil na ravni osebnih rekordov. Doktorski študij strojništva terja čas. Dominik Kozjek, človek raznoterih talentov in ustvarjalnih hotenj, s 85 kg v potegu in 90 kg v sunku, res ni segel po zmagovalnem odru.

Pokazal pa je, da šport in znanost prav dobro shajata skupaj. Mišičasto obličje Anžeta Kosmača že na daleč izdaja, da gre za par exellence slovenskega dviganja. S predirnim pogledom je stopal proti odru, kjer ga je čakalo 135 kg v potegu. Državni rekord je bil na novo postavljen. S tem pa tudi trden temelj za naslov državnega prvaka v kategoriji do 96 kg, ki ga je pozlatil še s 151 kg v sunku. V kategoriji do 102 kg sta Težkoatletski klub Domžale zastopala mlada Blaž Peterka in Matevž Klopčič. Blaž je osvojil srebrno medaljo, takoj za njim pa Matevž- bronasto.
Predsednik kluba Ivan Peterca je bil po tekmi prešerne volje. Prav vsi tekmovalci in tekmovalke so pokazali najboljše mogoče dvige. Veseli pa ga tudi dejstvo, da so tekmovali v športnem duhu in pristnem tovarištvu. Naj za konec, zapišemo še besede Rajka Bevka s 70 leti, najstarejšega še aktivnega dvigovalca v Sloveniji. Pionirski nastop Roka in Blaža je pospremil z besedami: “No, sedaj fanta se bo pa začela veselica”!

Avtor: Valentin Orešek

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here