Kamniški karneval je popestrila tudi nekdanja tovorna ladja Kamnik

0
1762

Kamniški karneval, ki ima tradicijo še iz časov pred drugo svetovno vojno, je ponovno napolnil srednjeveške ulice mesta Kamnik. Sprevoda od rojstne hiše Rudolfa Maistra do Glavnega trga se je udeležilo okoli 2000 pustnih šem, med njimi so prevladovali razni risani junaki ter tudi izvirne maske kot so Freddie Mercury, judo pande, robot, pobegli zaporniki ter tudi peteroglavi Vrtomirjev zmaj in model nekdanje jugoslovanske tovorne ladje Kamnik.
Posebna komisija pa je kot najboljše maske ocenila Meduzo in Lenivca med posameznimi maskami ter Medvedove ovčke in Krakovske konjenike med skupinskimi maskami. Nagrade so prispevali Velika planina d.o.o., Terme Snovik, Arboretum Volčji Potok, Dom kulture Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik.
Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik in KD Priden Možic sta z letošnjim Kamniškim karnevalom želela obuditi spomin na karneval kot je potekal pred dobrimi 80 leti. Tako kot so takrat ulice napolnile številne skulpture, med drugim tudi velika jadrnica v naravni velikosti, so organizatorji tudi tokrat k sodelovanju povabili lokalna društva in klube.
Ti so pripravili zanimive skulpture, ki so skupaj z ostalimi maškarami preganjale zimo. Tako so veliko pozornosti pritegnile skulpture, ki so jih pripravili MC Kotlovnica, KD Priden Možic, ŠKD Sela, Plesni klub Šin Šin in Društvo Makadam. Na čelu povorke je šla Mestna godba Kamnik z Društvom kamniških mažoretk Veronika, rajanju pa sta se pridružila tudi kamniška Veronika in kamniški mamut.
Samo Trtnik

Oglasno sporočilo