Uvodnik 6 2019: S polnimi zamahi

0
1602
Kljub turobnemu vremenu, dežju in nizkim temperaturam, nas koledar opominja, da vendarle prihaja poletje. Ja, tisto dolgo, vroče poletje, ki si ga v teh dneh zagotovo vsi željno rišemo v mislih. A vsi vemo, da bomo po kakšnem mesecu visoke vročine (upam, da bo letos poletje res vredno svojega imena) vsi skupaj razmišljali le še o načinu ohladitve in dopustu. Medtem pa se bomo morali znajti po svoje in zato je moj spomin na dneve, preživete na domžalskem bazenu, res lep. Takrat ni bilo ogrevane vode, takrat nam ni bilo mar za bakterije, takrat smo lahko povsod skakali na glavo in ne boste verjeli, vsi smo preživeli…
Ja, to so bili časi, ko je bil bazen poleti enostavno zakon, a s časom je tudi naš bazen začel izgubljati svoj blišč in podobo, gradili so se novi bazeni v okolici, postavljali so se celi vodni parki in “domžalski lavor” je capljal za časom in izgubljal svojo popularnost. Odlična ideja občine pred leti je bila, da je uvedla res poceni sezonske karte za vse domžalske osnovnošolce in tako omogočila mulariji, da poletje preživijo veliko bolj pametno in predvsem osvežujoče, kot če postavajo po lokalih in nabijajo računalnike.
No, in zdaj je prišel čas, da se tudi domžalskemu bazenu nasmehnejo boljši časi in nadene nova podoba. A kot slišim, bodo naši vrli občinarji  pri tej investiciji močno “šparali” in bo bazen deležen le bolj lepotnih popravkov. Nihče pa ne razmišlja o tem, da bi dobili letno zimski bazen, takšnega npr. kot  v Radovljici, kjer bodo bazen elegantno prekrili s premično streho. Kaj šele, da bi občinska oblast razmišljala o tem, da bi naredili sodoben, pokrit bazen, ki bi ga lahko  kombinirali z odprtim bazenom, ki že obstaja. Vem, da bodo oblastniki zdaj veselo zakričali, da enostavno ni denarja, a če pomislite, koliko nepotrebnih investicij smo že imeli v našem mestu, potem me izgovarjanje na pomanjkanje denarja za bazen, ki bi bil v ponos vsem, res ne prepriča.
Upam, da bodo načrtovalci obnove bazena imeli več poguma in predvsem vizijo, s katero bi domžalski bazen spet lahko ponosno pokazali tudi našim sosedom. Da o prednostih za razvoj športa in rekreacije ne govorim. Če želimo res kam priti, moramo plavati s polnimi zamahi.
Jakob
Oglasno sporočilo