Rumeni bojevniki borbeno do prvih treh točk

0
767

V soboto se je v Športnem parku Radomlje odvijalo srečanje 2. kola druge slovenske nogometne lige med domačimi Radomljami in gostujočimi Brežicami. Na zelo zahtevni zelenici so se prvih treh točk veselili domači nogometaši z zadetkoma Primca in Piška.

KALCER RADOMLJE 2 : 0 BREŽICE 1919
Zadetka: Pišek (49′), Primc (85′)

Radomlje: Lojen, Brolih, Jazbec, Guček, Poglajen, Trdin, Pišek, Cerar (K), Primc, Gojak, Varga.
Brežice: Kruljac, Soldo, Brumen, Bejdić, Duvnjak, Drugovič, Soldo, Ferić, Kočar, Božič, Felja.

V Radomljah je deževje pred pričetkom tekme pokvarilo pravo nogometno poslastico. Razmočeno igrišče je skozi celotno srečanje oteževalo razvoj igre, a so kljub temu domačini prevzeli inciativo. Čeprav so se rumeno črni postavili visoko, pa je do prve resne priložnosti prišel gostujoči napadalec. Po hudi napaki domače obrambe na srečo domačega čuvaja mreže ni uspel zadeti. Napaka je v hipu zbrala rumene bojevnike, ki so pletli mrežo okoli Kruljaca, a si niso priigrali resne priložnosti do 13. minute. V 13. minuti se je v gostujočem kazenskem prostoru odlično znašel Saša Varga, ustrelil močno, a je blokirani strel Kruljac uspel ukrotiti. Naleti domačih so se nizali, tako je v 21. minuti po lepem predložku Anžeta Piška do strela z glavo prišel Varga, a bil nenatančen. Le dve minuti kasneje se je obrambnih igralcev otresel Lan Gojak in poizkusil s strelom iz šestnajstih metrov, a je vnovič na mestu bil gostujoči vratar. Omeniti velja še nekaj priložnosti domačinov, predvsem tisto proti koncu prvega polčasa, ko sta Trdin in Cerar odlično izpeljala akcijo, slednji se je znašel iz oči v oči z vratarjem, a je tudi tokrat Kruljac ohranil mrežo nedotaknjeno.

Začetek drugega polčasa so ponovno narekovali domačini. Tako je že v samem uvodu hudo napako storil Kruljac, sodnik je pokazal na indirektni strel, a je žoga po strelu končala v bloku domače obrambe. Le nekaj trenutkov za tem so domačini speljali hitro akcijo, žoga je prišla do Piška, ki je odlično prodrl v kazenski prostor in s pravim evrogolom poskrbel za vodstvo domačinov z 1 : 0. Vodstvo domačinov ni zmedel, saj so si v 60. minuti priigrali odlično priložnost, ko je včeraj razigrani Luka Cerar odlično našel Sašo Varga, a se je še tretjič včeraj izkazal gostujoči vratar. Pritisk domačinov ni ponehal. Le 5. minut kasneje se je v odlični priložnosti znašel Primc, ko je Cerar vnovič odlično zaposlil Gala, slednji se je znašel v situaciji z vratarjem, a je gostujoči vratar uspel izbiti strel v okvir vrat. Le nekaj trenutkov še ena v nizu lepih priložnosti. Ponovno v glavni vlogi Luka Cerar, ki je odlično zaposlil Vargo, slednji je z glavo lepo odložil žogo Primcu. Slednji je poizkusil s strelom, a nenatančno. Kasneje se je igra nekoliko umirila, domačini so uspešno zaustavljali gostujoče poizkuse. V 85. minuti pa dokončna potrditev zmage. Žan Poglajen se je odlično znašel na levi strani igrišča, zaposlil Primca, slednji pa je tokrat le uspel ugnati gostujočega vratarja in povišati vodstvo na 2 : 0. Do sodnikovega žvižga ni prišlo do spremembe tako da se je slavje v domačem taboru lahko pričelo.

Rumeni bojevniki so tokrat na težkem terenu prikazali pravo borbo, srčnost in željo. Prav to so prepoznali navijači, ki so po koncu tekme nogometašem na zelenici namenili velik aplavz. Bravo fantje!

HOČEMO, ZMOREMO, SMO!

Oglasno sporočilo