Judo klub Komenda z Maribora prinesel še zadnje točke za slovenski judo pokal

0
819

V soboto, 21.12.2019 se je Judo klub Komenda udeležil mednarodnega judo turnirja: Pokal Nika Vrabla v Mariboru. Za kategoriji U12 in U14 je bilo to še zadnje uradno tekmovanje za točke slovenskega pokala v tekmovalnem letu 2019, kjer so si tekmovalci lahko priborili še ključne točke za končno uvrstitev na slovenski lestvici. Skupno so JK Komenda osvojili 2 zlati in 1 bronasto medaljo.

Haya Veinhandl Obaid je tako kot na vseh tekmovanjih v letošnji sezoni brez poraza prišla do finala in tudi tam z veliko prednostjo zmagala.

Filip Meglič je imel samo enega nasprotnika iz Judo kluba UNA Bihać. Ker sta bila sama v kategoriji, se z njim boril kar dvakrat in v obeh borbah zmagal ter dosegel 1. mesto.

Angelina Pajić se je zelo dobro borila, a je najprej izgubila proti izkušeni in dobri tekmovalki iz JK Bežigrad in potem zmagala borbo za 3. mesto ter stopila na stopničke.

Mark Jelnikar se je zelo dobro boril, vendar je žal kljub vodstvu z wazarijem 20 sekund pred koncem priznal premoč nasprotniku. Mark se je po dolgem premoru zaradi poškodbe vrnil na tekmovanja in s svojimi dobrimi nastopi že kaže, da bo spet posegal po visokih uvrstitvah.

Karim Veinhandl je zmagal prvi dve zelo težki borbi, a nekoliko popustil v ključni za vstop v finale, v kateri se je boril vse do zlate točke, kjer je izgubil v ne-wazi – partnernem delu borbe. Vseeno je dobil še eno možnost za tretje mesto, a žal ponovno izgubil v zlati točki. Osvojil je 5. mesto, kar je odlična uvrstitev za mlajšega v kategoriji U12 in v najbolj številčni kategoriji mlajših dečkov do 38kg.

Maj Lokar Gros je z dobro tehniko v ne-wazi premagal nasprotnika iz JK Bežigrad, a žal z naslednjo izgubljeno borbo zapravil vstopnico za finale. Za 3. mesto se je boril z nasprotnikom iz domačega JK Branik Maribor vse do zlate točke in se na koncu moral zadovoljiti s 5. mestom.

Skupno so se judoisti JK Komenda v kategoriji mlajših dečkov U12 v tekmovalnem letu 2019 uvrstili na 1. mesto, v kategoriji mlajših deklic U12 pa na 5. mesto lestvice slovenskega judo pokala.

Katarina Kumer

Oglasno sporočilo