Prva likovna in fotografska razstava »Zgodbe naših mokrišč« v Trzinu

0
1366

V okviru programa Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja LAS za mesto in vas je potekal likovni in fotografski natečaj »Zgodbe naših mokrišč« v občinah Mengeš, Medvode, Trzin in Vodice. Organizatorja natečajev sta Občina Trzin in Zavod RS za varstvo narave. Natečaj je potekal od oktobra 2019, odprtje prve razstave izbranih del teh dveh natečajev »Zgodbe naših mokrišč« je bila 6.2.2020 ob 18. uri v Centru Ivana Hribarja v Trzinu.
Med 17 likovnimi deli, ki so prispela na natečaj, je kar 12 likovnih del članov Likovnega društva Mengeš. Petčlanska strokovna komisija, imenovana od župana Občine Trzin, je vsa dela ocenila. Prvo mesto je zasedlo likovno delo v mešani tehniki »Mokrišče Hraše Medvode« avtorice Barbare Rabič, drugo mesto je zasedlo likovno delo v akrilu »Vodni drsalec« avtorja Lojzeta Burje in na tretje mesto se je uvrstil akvarel »Regica» avtorice Bince Lomšek. Vsi sodelujoči avtorji so prejeli knjižne nagrade.

Na fotografski natečaj je prispelo 70 fotografij 15 avtorjev, med njimi so tudi trije člani Likovnega društva Mengeš Lojze Burja, Binca Lomšek in Helena Testen. Za 21 fotografij, ki so dosegle največje število točk, je Občina Trzin odkupila avtorske pravice. Med izbranimi z največjim številom točk so 3 fotografije Lojzeta Burje in dve fotografiji Bince Lomšek. Izbrala je tudi dva najboljša fotografa ter podelila dve pisni pohvali. Ta čast je doletela našega člana Lojzeta Burjo, za kar mu iskreno čestitamo.
Razstava bo odprta do 31.3.2020, do zaključka projekta pa bo gostovala tudi v ostalih občinah partnericah v Mengšu, Medvodah in v Vodicah.
Besedilo in fotografije: Binca Lomšek

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here