Otroško pustno rajanje na ploščadi TVD Partizan zaznamovali kurenti in pomladne temperature

0
1338
V soboto, 22.  februarja 2020 je na ploščadi pred TVD Partizan Mengeš potekalo že tradicionalno pustno rajanje. Pestro dogajanje se je začelo z otroško predstavo ter animacijo »Tinko pobalinko in pravljična vila«. Sledil je prihod ministrov Pustne sekcije Striček ter glasen in energičen nastop kurentov iz Ormoža. Kurenti pa niso dvignili le temperature vsem udeležencem, ampak še  dodatno zvišali že tako pomladne temperature. Po obrednem plesu na ploščadi in fotografiranju s kurenti so se mlajše in starejše maske razveselile flancatov.

Organizator pustnega rajanja je Občina Mengeš, ki je pustno rajanje pripravila v sodelovanju s predstavniki Pustne sekcije Striček Vir. Rajanje na ploščadi pred TVD Partizan Mengeš se je začelo ob 9. uri, ko je maske na priložnostnem odru razveselila otroška predstava in animacija »Tinko pobalinko in pravljična vila«.
Maske ob odru so pusta vztrajno klicale in mu hotele pomagati pregnati zimo ravno, ko se je zaslišalo glasno odmevanje zvoncev. Ko so se zvonci vedno glasneje približevali ploščadi, je le nekaj trenutkov kasneje slavnostno vstopila delegacija Pustne sekcije Striček s kurenti iz Ormoža. Kurenti so svojim plesom hitro navdušili vso ploščad ter prepričali maske ob odru, da jim je uspelo priklicati pusta in da prihaja pomlad. Skupaj s kurenti so se vse maske – vile, princeske, gasilci, škrati, čarovnice, vitezi in ostale posladkale s flancati.
Vir: Občina Mengeš
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here