Uvodnik NOV!CE 4 2020: Poletje v maskah

0
1999

Če bi mi nekdo pred tremi meseci rekel, da bom v trgovini stal na varnostni razdalji z zaščitno masko na obrazu, blagajničarka, prav tako z masko in za pleksi steklom, pa bo skušala čim prej zaključiti moj nakup brezstično…, bi mu najbrž rekel, da preveč gleda filme.
Ja, tudi mi smo to gledali v zadnjem mesecu vsak dan, prilepljeni smo bili na televizijske ekrane, na računalniške zaslone in na družabna omrežja, kjer je vladala le ena beseda KORONAVIRUS.
In tako se nam je, vsaj zdi se tako, vsaj za nekaj mesecev vse skupaj obrnilo na glavo. Zdaj, ko smo razrahljali tako imenovane omejevalne ukrepe, zdaj ko se znova lahko neomejeno prevažamo po državi in so trgovine spet odprte, se znova lahko tolažimo, da se življenje vrača v stare tire. Čeprav moram priznati, da meni osebno tale “reset” ni prav nič škodil, celo več, bilo mi je všeč biti več doma, debatirati o življenjskih problemih in uživati ob zaprtih trgovinah… A kljub vsemu moramo vedeti, da nič več ne bo tako kot je bilo, vsaj nekaj časa ne.
Nihče natančno ni vedel, kako globoko nas virus lahko prizadene, tako kot zdaj v bistvu nihče ne ve, kakšne posledice je koronakriza pustila na gospodarstvu in v celotni družbi.
Zelo enostavno je bilo gledati številke o “kurjenju” denarja, ki so se v milijardah prikazovale na naših ekranih, konec koncev pa je marsikomu kar naenkrat celo kapnilo nekaj stotakov, takole mimogrede, na tekoči račun. A ta denar je potrebno nekje vzeti, ta denar bomo morali zdaj nekako zaslužiti nazaj. In to bo zdaj glavna skrb v poletju in jeseni, ki sta pred nami.
Res je, da je marsikdo kar poletel na hrvaško obalo, takoj ko so se sprostile meje, a vprašanje je, kdo si bo letos dopust lahko sploh privoščil.
Zdi se mi, da bomo bolj kot s plavalno masko, poletje preživeli v senci domače hiše in s higiensko masko na obrazu.  Grožnja virusa in krize bosta še nekaj časa krožila med nami, pa če si to priznamo ali ne.

Jakob

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here