Znanka iz sosedne ulice

0
3598

Znanka iz sosedne ulice SLAVKA KVAS te dni praznuje okroglo obletnico 70 let. Rojena je bila v Srednjih Jaršah in ves čas živi v občini Domžale. Je skromna, neopazna upokojenka, nadvse skrbna mati dveh sinov in ponosna babica male Sare. Ko poskrbi za svojo družino, vrt in dom, je ves čas aktivna tudi na drugih področjih.
Kot delavka je delala v Lip-u v Radomljah, se upokojila leta 2003, v letu 2006 pa se je vključila v Medgeneracijske skupine za samopomoč v skupino za zaupanje v Krajevni skupnosti Preserje in skrbela za starejše ljudi potrebnih pomoči kar 13 let. Skozi vse leto skrbi za čistočo okolja ne le okoli svoje hiše, tudi po vseh bližnjih ulicah čisti in pobira odvržene smeti in ne le ob čistilnih akcijah.

Ob upokojitvi se je vključila tudi v Turistično društvo Mengeš, kjer se udejstvuje društvenih aktivnosti in prireditev. Popolnoma jo je prevzela gorenjska narodna noša, želela ji je imeti in privarčevala je kar tri pokojnine, da si jo je kupila. V njej se počuti ponosno, samozavestno in je prava nasmejana Gorenjka. Redno se udeležuje tradicionalnega festivala v Kamniku »Dnevi narodnih noš«, »Mihaelovega sejma« v Mengšu ter Florjanovega sejma v Trzinu. Na povabilo Prostovoljnega gasilskega društva Homec, ki je pobrateno z Gasilskim društvom Odranci iz Prekmurja, je Prekmurcem ponosno predstavljala najbolj poznano slovensko narodno nošo. Na slavnosti ob 90-letnici PGD Homec leta 2019 je sodelovala v slavnostni povorki. Povabilom na gostovanje društva se vedno z veseljem odzove, tako s Turističnim društvom Mengeš zastopa gorenjsko narodno nošo tudi v tujini, saj se redno udeležujejo sejemskih dni »kirchtage s slovenskim dnevom«, prireditve v Beljaku, Mariji Snežni v Avstriji. Letošnje leto so zaradi korona virusa oziroma karantene prireditve odpovedane.

Skromna, pozorna in prijazna je neopazna, vendar je čas, da Slavko Kvas ob njeni 70-letnici predstavimo širši skupnosti. Čestitke ob jubileju in obilo zdravja in energije tudi v bodoče.

Binca Lomšek
8.6.2020

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here