Prevara na parkirišču v Kamniku

0
8392

22.9. okoli 15. ure sem bil na parkirišču v Kamniku pred Evrospinom. Ko sem se usedel v avto, je za mano zapeljalo vozilo, voznik pa je odprl šipo in me poklical. Bil je Italijan, ki mi je začel razlagati v polomljeni angleščini, da je bil na eni razstavi, pa, da se zdaj vrača v Italijo. Najprej sem pomislil da rabi napotke za smer.
Skratka po daljšem uvodu pride k bistvu. S sabo ima neke vzorce oblačil, ki mi jih tudi pokaže. Na prvi pogled zgledajo lepo, zraven ima tudi nek prospekt. Pač na obleke se ne spoznam najbolje. Skratka reče mi, da njegov šef ne bo preveč zadovoljen če obleke pripelje nazaj in da je najbolje da jih nekomu podari. Bile so tri obleke: ena usnjena jakna, ena “semiš” jakna ter puhovka. Pa sem si mislil ok. Pa je rekel, da mi jih podari, prosil pa je če bi mu lahko v zameno pokril stroške do Rima. Po duši sem kar dobrosrčna oseba, pa sem si mislil ok, dobim obleke, ki si jih verjetno sicer nebi kupil, imajo pa neko vrednost in stil, človeku pa bi pomagal, da pride do doma.
Predlagal je 180 eur. Prej pa je seveda razlagal po kakih visokih cenah drugače oni prodajajo te obleke in da sodeluje z Emporiumom – obleke so bile v “Emporio” vrečkah. Seveda toliko denarja nisem imel pri sebi. Potem je rekel da mi da za 170€ pa je ponudil, da me zapelje do bližnjega bankomata, pri banki. No tu sem že sumil, da verjetno gre za kako prevaro, ampak sem si rekel če bom obleke na koncu dobil, recimo da bo ok. No me pelje do bankomata, izstopim in preverim, tablice so italijanske. Na žalost si nisem zapomnil mesta ali registrske oznake. Dvignem denar. Nato me zapelje nazaj do avta, nakar mu dam denar. On mi nato izroči vrečko z oblačili , ki jo na hitro pregledam, se zahvalim, želim srečno pot, izstopim in se usedem v svoj avto. Vidim kako mimo mene švigne avto italijana, sem si mislil da bo pomahal v zahvalo ampak oddrvi naprej. No ja vedno bolj sumim, da gre za prevaro, čeprav sem to že nekako globoko v sebi vedel od začetka.
Nato se odpeljem domov. Ko pridem domov iz avtomobila vzamem obleke in jih nesem notri. Oblačila so bila v prozornih Emporio vrečkah, obleke torej jakni in puhovka pa so imeli zraven listek Emporio, v notranjosti pa tudi našitek z napisom Emporio. Po malo bolj podrobnem pregledu vidim, da je na puhovki bil original listek odstrižen, na novo pa površno našit nov našitek Emporio. Pri usnjeni jakni sem nato v notranjosti našel napis Made in P.R. China. Edino “semiš” jakna je bila kolikor toliko dobre kvalitete, seveda pa ni bil original.
Obleke sem preplačal sigurno 3x, če ne več, ta Italijan pa po vsej verjetnosti tudi ni bil iz Rima ali pa tja namenjen. Kasneje sem na internetu našel zelo podobne zgodbe izpred nekaj let. Verjetno gre za isto osebo, ki se je sedaj vrnila v Slovenijo.
Dokaj draga je bila tale šola in še vedno ne vem zakaj sem nasedel. Zgleda, da tile kar dobro obvladajo psihologijo človeška, da znajo najti načine kako preprečiti oziroma zmanipulirati ljudi.
Skratka ja, želim drugim prihraniti nevšečnosti in izgubo denarja, zato tudi pišem vam, da bi ljudi malo ozavestili o takšnih prevarah.
Še enkrat pa bi vas prosil za anonimnost mojega imena in detajlov, ki bi lahko bili povezani z mano.
G.K.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here