Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik pomaga tudi sebi sorodnim organizacijam

0
2409

Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik je aktiven tudi pri pomoči sebi sorodnim organizacijam. Kadrovsko, poleg CIRIUS-a Kamnik, pomoč nudijo Domu starejših občanov Kamnik. Vključeni so tudi v mrežo reševalnih vozil za prevoze COVID bolnikov v bolnišnico in med bolnišnicami po Sloveniji. V mrežo reševalnih vozil za prevoze COVID bolnikov v bolnišnico in med bolnišnicami pa po razporedu šest do sedem krat mesečno prispevajo reševalno vozilo z zdravstvenim reševalcem in diplomiranim zdravstvenikom za transporte po celi Sloveniji. Tu gre za izredno obremenjeno delo, zadnjo nočno izmeno je ekipa zgolj v eni noči v popolni zaščitni opremi prevozila preko 600 kilometrov na območju vse od Nove Gorice do Novega mesta.

 

Znotraj zdravstvenega doma so zaradi izrazitega porasta COVID bolnikov s poslabšanji zdravstvenega stanja (gre predvsem za dihalne stiske) v dnevnem času (vse dni v tednu) razpisali dodatnega COVID zdravnika na urgenci, ki je ob redni urgentni ekipi zadolžen zgolj za obravnavo COVID okužb, saj redna nujna medicinska ekipa zaradi preobremenjenosti dodatnega dela ni več zmogla opravljati. Že nekaj časa deluje tudi COVID »drive-in« tudi ob vikendih oziroma dela prostih dnevih, še dodaten zdravnik je razpisan tudi za korona mobi, torej telefonsko številko za naročanje brisov in pregledov ter posvete v zvezi s COVID-om, saj tega ni bilo več možno zagotavljati z rednimi ekipami, kajti število klicev je izredno poraslo.

Z namenom zagotavljanja nemotene oskrbe naših občanov in pokrivanja velikega števila dodatnih delovišč so s kroženja v drugih ustanovah vpoklicali nazaj v ZD Kamnik specializante družinske medicine, ki se skupaj z ostalim osebjem požrtvovalno vključujejo v delo v novih razmerah.

Besedilo in fotografiji: Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here