Tudi v občini Kamnik pričenjamo z brezplačnim množičnim testiranjem na SARS-CoV-2

0
1362

V torek, 5. januarja 2021, Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik pričenja z brezplačnim množičnim testiranjem s hitrimi antigenskimi testi na SARS-CoV-2 za naše občanke in občane. Hitro testiranje se bo izvajalo v Domu kulture Kamnik, logistično in tehnično podporo Zdravstvenemu domu dr. Julija Polca Kamnik nudi Občinski štab Civilne zaščite, prostore in tehnično ter logistično podporo za hitro testiranje pa je zagotovil tudi Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Na odvzem brisa se ni potrebno predhodno naročati, s seboj pa imejte osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. O rezultatu testiranja boste obveščeni v dveh urah na številko SMS, ki jo boste navedli ob odvzemu brisa.

Negativen rezultat testa pomeni, da trenutno virus v brisu ni zaznaven in naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste že čez nekaj ur lahko pozitivni. V primeru pozitivnega rezultata pa se takoj izolirajte in o tem obvestite izbranega zdravnika.

Hitro testiranje se bo izvedlo v terminih:

  • torek, 5. januar 2021, od 8. do 14. ure,
  • sreda, 6. januar 2021, od 8. do 12. ure in od 13. do 18. ure,
  • četrtek, 7. januar 2021, od 12. do 18. ure,
  • petek, 8. januar 2021, od 8. do 14. ure.

Pri čakanju na odvzem brisa upoštevajte prometni režim. Z vozilom se pripeljete in se v čakajoči koloni pomikate do vstopne točke za Domom kulture Kamnik, kjer vozilo parkirate, nato izstopite in peš vstopite v Dom kulture Kamnik, kjer izvedete hitri test. Ob zaključku testiranja izstopite iz Doma kulture Kamnik in se peš odpravite do vašega parkiranega vozila ter se odpeljete. Za tiste, ki se na testiranje ne bodo pripeljali z osebnim vozilom bo zagotovljena tako imenovana peš cona. Ves čas vzdržujte varnostno razdaljo vsaj 2 metra in obvezno nosite zaščitno masko.

V kolikor bodo potrebe po testiranjih večje, boste o dodatnih terminih obveščeni naknadno.

Testiranje je namenjeno odkrivanju asimptomatskih zdravih prenašalcev virusa in ne testiranju ljudi, ki imajo prisotne lahko tudi blage simptome okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov pokličite Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik na koronamobi 051 642 922.

Besedilo: Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here