Pregled pripravljalnega obdobja – zimske priprave NK Domžale 2021

0
752

Natanko mesec dni, 34 nogometašev, 24 treningov in šest tekem. Takšen je povzetek letošnjih zimskih priprav Nogometnega kluba Domžale, ki bo spomladanski del sezone odprl v sredo ob 16.45!

Uvodnim treningom, ki so potekali na domači umetni travi je 20.1. sledil odhod v Umag. Rumeni bojevniki so na hrvaških tleh premierno okusili vadbo na naravni travnati površini, obenem je pozitivno lastnost, ob igranju kvalitetnih pripravljalnih tekem, predstavljalo tudi desetdnevno skupno bivanje celotnega moštva. Po povratku v Domžale so varovanci Dejana Djuranovića prvič trenirali tako na pomožnem igrišču kot tudi v bližnji Lukovici. Pogoji za delo so torej na želenem nivoju, strokovni štab veseli tudi razplet na zdravstvenem področju, saj težav s težjimi poškodbami ni bilo.

Na šestih tekmah, ki so jih Domžalčani odigrali med 15. januarjem in 3. februarjem, je priložnost za dokazovanje dobilo 32 igralcev, med katere spadajo tudi številni člani MNC Domžale kot so Jošt Pišek, Nikola Jovićević, Gašper Černe, Žiga Dajčman, Emir Saitoski in Mitja Ilenič, ki je sicer sodeloval samo na generalki. Del moštva so prav tako bili Rok Bržan in v prvem delu posojeni nogometaši Klemen Mihelak (Rudar Velenje), Miha Vrhovnik, Žiga Repas in Benjamin Markuš (vsi trije Roltek Dob).

Odigrane pripravljalne tekme:

15. jan: Domžale 3-0 Bravo (Domžale UT)

20. jan: Domžale 2-1 Levski Sofia (Umag)

22. jan: Domžale 3-3 Orijent (Poreč)

27. jan: Domžale 4-1 Dinamo Vranje (Umag)

30. jan: Domžale 4-1 Sarajevo (Umag)

3. feb: Domžale 4-1 Gorica (ŠP Domžale)

Največ odigranih minut je na omenjenih tekmah zbral vratar Grega Sorčan – 373.

Najmlajši član zasedbe, ki je priprave opravila v celoti, je bil 16-letni napadalec Gašper Černe, strelec četrtega zadetka na zadnji tekmi z Gorico.

Med strelsko najbolj razpoložene nogometaše na zimskih pripravah sodijo: Slobodan Vuk (5), Marko Martinović (3), Arnel Jakupović, Gaber Dobrovoljc, Dario Kolobarić in Matej Podlogar (2), Tamar Svetlin, Damjan Vuklišević, Tonči Mujan ter Gašper Černe (1).

Vsi asistenti: Dario Kolobarić, Sven Šoštarič Karič, Žiga Repas* (3), Arnel Jakupović (2), AndraŽ Žinič, Jošt Urbančič, Denis Adamov, Tamar Svetlin, Matej Podlogar* in Slobodan Vuk* (1)

*iztržil najstrožjo kazen

Besedilo in foto: Nejc Berce

Oglasno sporočilo