Vlada je uvedla obvezno nošenje mask na prostem, čeprav ji stroka tega ni predlagala

1
2873

Vladna strokovna skupina za covid-19 ni predlagala ponovne uvedbe obveznega nošenja mask na prostem med novim zaprtjem države, ki se začne 1. aprila. 

To je včeraj za necenzurirano.si potrdila njena vodja Mateja Logar. “O maskah na prostem ni bilo nobene posebne razprave,” je dejala Logarjeva. Že pred tem nam je več virov zatrdilo, da nihče od članov strokovne skupine ni predlagal uvedbe tega ukrepa. Na vprašanje, zakaj ga je potem vlada sprejela, je Logarjeva odgovorila, da je šlo za odločitev vlade. “Naša skupina ne sprejema nobenega ukrepa. Vladi smo predlagali zaprtje države. Odločitve o posameznih ukrepih pa sprejema vlada,” je pojasnila Logarjeva, ki je vodenje strokovne skupine prevzela v začetku marca.

Več članov strokovne skupine je bilo odkrito začudenih in zgroženih nad vladno odločitvijo o obvezni uporabi mask na prostem.

Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) je v svoja priporočila zapisal, da maske priporoča v zaprtih notranjih prostorih, njihova uporaba na prostem pa se priporoča le v primeru, če je na zunanjih površinah gneča, ko ni mogoče zagotoviti razdalje in na območjih, kjer je okužba zelo razširjena.

Vir: splet

Oglasno sporočilo

1 KOMENTAR

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here