Uvodnik Domžalsko-kamniške NOVICE 05 2021: Poletna predstava za naivne občane

0
754

Juhuhu, poletje je spet tu!

Če nam že deževen začetek podjetja ni vzbudil tega vtisa, pa dobimo dokončno potrditev ob pogledu na gradbeno mehanizacijo na ploščadi Vele. Mehanizacija za zdaj  še bolj kot  ne miruje, tu in tam se med gradbenimi stroji sprehodi  kakšen možak  v delavski obleki, z lopato na rami in tako prispeva k verodostojni podobi  pričetka tipično domžalskega poletja.

Naj samo na kratko spomnimo, kaj se je v preteklih vročih poletjih  aktivnega dogajalo:

  • Popravilo mostu pri Repovžu
  • Obnova fasade na Kulturnem domu F. Bernika
  • Popravilo (precej nepotrebno) igrišča pri OŠ Venclja Perka na vzhodni strani
  • Leto pred tem popravilo tega istega igrišča na zahodni strani
  • Rekonstrukcija Kolodvorske ulice
  • Nov most pod Šumberkom

Vsa ta dela so trajala skozi  vsako  poletje s pogostimi prekinitvami, ko ni bilo na delovišču velikokrat niti enega delavca.  Večkrat, ko smo investitorju – občini postavili novinarsko vprašanje, kje so delavci, zakaj ob najlepših poletnih dneh vsa dela stojijo, smo dobili odgovor, da gre za posebno tehnologijo, ki zahteva  čakanje, da se posamezni  premazi  posušijo.

Tokrat bodo prenovili ploščad pred Vele. Ves čas prenove bo parkirana gradbena mehanizacija za lepšo podobo delovišča. Kot na vseh poletnih deloviščih, kjer je investitor občina, tudi tu največkrat ne bo nikogar, stroji bodo mirovali ali se minimalno premikali, vse za bolj avtentično podobo delovišča. Težko se je delati, da delaš, če dela ni prav veliko, obenem pa je treba opravičiti 600.000 € davkoplačevalskega denarja.

Že večkrat smo tudi opozorili, da so v občini Domžale gradnje najdražje v državi, kar smo s primerjavami tudi dokazali.  Politika se ves čas malce  heca, kar je nehote  enkrat ušlo Kacinu v mikrofon.  Za hece je vsaka oblast, pa naj bo državna ali lokalna, če ji nasedajo naivni državljani.

Pa lepo poletje!

Uredništvo

 

 

 

Oglasno sporočilo