Kljub vandalizmu nadaljujemo z izvajanjem hitrega testiranja pred Domom kulture Kamnik

0
513

Ponoči je pred Domom kulture Kamnik zagorel zabojnik, kjer je Zdravstveni zavod Zdravje Ljubljana za občanke in občane občin Kamnik in Komenda izvajal hitro testiranje. Gre za nasilno in nedopustno dejanje poškodovanja tuje lastnine, poleg zabojnika pa so bili na kraju poškodovani tudi trije avtomobili. Trenutno je na kraju Policija in verjamemo, da bo primer raziskan, osumljenec/osumljenci pa sankcionirani. Ob tej priložnosti Občina Kamnik apelira na vse, ki zanikajo virus, ki je prisoten in smrtonosen po celem svetu, da so strpni, kajti nasilje nikoli ne prinese nič dobrega.

Občanke in občane občin Kamnik in Komenda obveščamo, da kljub izrednemu dogodku oziroma požaru danes nadaljujemo z izvajanjem hitrega testiranja po predvideni časovnici. Občinski štab Civilne zaščite Občine Kamnik in Občina Kamnik sta skupaj z Zdravstvenim zavodom Zdravje Ljubljana zagotovila, da bo na lokaciji mobilna enota lahko nemoteno izvajala hitro testiranje tako danes kot tudi v petek. Testiranje pa bomo tudi v prihodnje zagotovili po ustaljenem urniku.

Termini izvajanja testiranja

 • sreda, 8. september 2021, od 16. do 19. ure,
 • petek, 10. september 2021, od 7. ure do 10. ure.

  Podrobnejše informacije o javnem množičnem testrianju na SARS-CoV-2 si lahko preberete TUKAJ.

  Izjava župana Mateja Slaparja ob vandalizmu na točki hitrega testiranja pred Domom kulture Kamnik

  »Spoštovane, spoštovani,

  že drugo leto zapored se celoten svet sooča z virusom COVID-19, zaradi katerega ljudje množično zbolevajo in tudi umirajo. V Kamniku se vse službe trudijo in delujejo za zajezitev virusa. Prepričan sem, da bi ravno v spopadu z virusom morali vsi stopiti skupaj in narediti vse, da čim bolj omejimo napredovanje in širjenje virusa. Virus ne izbira in v Kamniku je bilo do zdaj že 19 smrti zaradi COVID-a.

  Verjamem, da se vsi ne strinjajo s predpisanimi ukrepi, vendar pa je požig točke, kjer so se izvajala testiranja, povsem neprimeren in nesprejemljiv način za izražanje nestrinjanja z zaščitnimi ukrepi. Poškodovanje tuje lastnine in posledično škodovanje ostalim občanom je nizkotno dejanje in prepričan sem, da bodo ustrezni organi storilca ali storilce odkrili in ustrezno kaznovali.

  Da smo lahko uspešno zajezili širjenje nekaterih zdaj že zelo redkih bolezni, množično cepimo že dojenčke, na primer proti davici, tetanusu, oslovskemu kašlju, otroški paralizi, pnevmokoknim okužbam … Zato se mi zdi nujno potrebno, da zaupamo v znanost, v priporočene preventivne ukrepe in naredimo vse, da čim prej zaustavimo pohod virusa s smrtonosnim učinkom. Verjamem, da je to edina pot za vrnitev v normalno življenje. Prepričan sem, da skupaj to zmoremo. Svoje nestrinjanje pa prosim izkazujmo na strpnejše načine. Nestrpna dejanja, kot je bilo današnje uničevanje tuje lastnine v občini Kamnik, nikakor ne prispevajo k zajezitvi bolezni.

  Prav tako me kot župana zelo skrbi, da so nestrpnost, nasprotovanje ukrepom in pomanjkanje odgovornosti in solidarnosti do drugih ljudi, vedno pogostejše. Nanje me opozarjajo zaposleni tako v trgovini, kot zdravstveni delavci in uradniki. Različnost naj nas bogati in pripelje do novih spoznanj, ne pa do sovraštva in nasilja.

  Testirno mesto bo že danes na isti lokaciji delalo naprej, za kar gre zahvala Občnskemu štabu Civilne zaščite Kamnik, URSZR, sodelavcem Komunalnega podjetja Kamnik, policistom in Zdravstvenemu zavodu Zdravje Ljubljana. Slednji bodo že danes od 16. do 19. ure ponovno testirali na omenjeni lokaciji. Obenem iskrena hvala tudi gasilcem Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik, ki so uspešno opravili intervencijo in preprečili še večjo škodo, kot je bila povzročena. Hvala pa tudi občankam in občanom, ki so odgovorno prijavili požar.«

  Občina Kamnik

 

Oglasno sporočilo