Pevska turneja po naši obali

0
1077

Letošnji september nas je razvajal s soncem in prav poletno toplimi dnevi in tak je bil tudi ponedeljek 13. septembra, ki so si ga članice in člani mešanega pevskega zbora KD Ivana Hribarja iz Trzina izbrali za svoje pevsko popotovanje po slovenski obali.

Pot z avtobusom proti Kopru je kaj hitro minila, saj se je bilo vmes potrebno marsikaj pogovoriti o bližnjih projektih in načrtih do novega leta. Pa tudi glasilke je bilo potrebno ogreti, da so bile takoj, ko smo v Kopru izstopili iz avtobusa, pripravljene za pevski sprevod do pristanišča. Tam je že čakala turistična ladjica »NOVA« na katero smo se vkrcali in se prepustili posadki. Ob prigrizku in dobri kapljici, ki vsekakor sodi zraven, smo se predajali toplim sončnim žarkom in mirnemu morju, spotoma pa občudovali lepote naše, sicer kratke, a čudovite obale. Vsak po svoje je z morske perspektive vse poslikal. Nismo pa pozabili tudi na skupno fotografiranje za društveni arhiv.

Morje je s svojimi toplimi valovi kar vabilo in malo pred Piranom se je ladjica ustavila in zasidrala. To smo izkoristili za skok v vodo in osvežilno plavanje. Med tem pa so se na žaru že pekle ribe in komaj smo se dobro najedli smo že pristali v Piranu. V veselem vzdušju smo se ob petju sprehodili po piranskih ulicah čez Tartinijev trg do križnega hodnika pri frančiškanih, kjer je naša pesem še prav lepo odmevala. Ogledali smo si še cerkev in preizkusili še njeno akustiko, potem pa si privoščili še kavico na osrednjem piranskem trgu. Pa še pred kipom Tartinija je bilo potrebno zapeti in seveda  fotografiranje. Na poti nazaj proti ladjici smo veselo prepevali in vzbudili nemalo pozornosti turistov, ki jih v Piranu ne manjka.

Spet smo se prepustili morskim valovom in se predajali soncu in vetriču, ki nas je hladil. Še enkrat smo izkoristili tudi priložnost za plavanje, ki nas je kar poživilo. Med plovbo proti Kopru smo se še okrepčali z na žaru pečenimi lignji. Dobre volje ni manjkalo pa tudi glasilk nismo »šparali« in tako sklenili nepozabno druženje.

Še po koprski promenadi je zadonela naša pesem, ko smo se prijetno utrujeni sprehodili do avtobusu in na pot proti domu. Lepo preživet dan nam bo vsem ostal v lepem spominu in kot dokaz, da se da dobro združiti prijetno s koristnim.

djd

Oglasno sporočilo