Otvoritev novega poslovilnega objekta v Blagovici

0
371

V Blagovici so tokrat ob pomoči župnije, Krajevne skupnosti Blagovica in Občine Lukovica v petek, 24. septembra 2021, svojemu namenu predali poslovilni objekt, ki stoji v bližini pokopališča in cerkve sv. Petra v Blagovici.
Odprtja novega poslovilnega objekta so se udeležili županja Občine Lukovica, predsednik Krajevne skupnosti Blagovica, nekdanji in sedanji svetniki krajevne skupnosti in krajani Blagovice. Za uvodni del je poskrbela Godba Lukovica najprej z igranjem koračnic in nato še z slovensko himno.
Začetni nagovor je pripadal županji mag. Olga Vrankar, ki je najprej pozdravila vse prisotne, nato je opisala namen zgradbe in potek gradnje poslovilnega objekta. ” Ko predajamo svojemu namenu to zgradbo se moramo zavedati, da je to hiša miru, spoštovanja, cvetja in prižiganja luči. To bo posvečena hiša, ob kateri bomo zaustavili korak v zavedanju, da je ta kraj svet To bo hiša molka, tihe meditacije in spominov. Vanjo bomo vstopali zbrano, z izrazi obžalovanja, z hvaležnostjo in ponižnostjo v spoznanju, da je vsak človek zase svet, čuden, svetal in lep kot zvezda na nebu kakor je dejal pesnik Tone Pavček. Nato je spregovorila še o sami izgradnji in ob tem naglasila, da je potrebno priznati, da velik delež zaslug za izgradnjo nosijo nekdanji svetniki, ki so vsa leta svojega mandata poudarjali pomen izgradnje poslovilne vežice v Blagovici, ter se zahvalila nekdanjemu županu, ki je začel postopek pridobivanja dokumentacije za izgradnjo poslovilnega objekta in župniji, ki je prispevala zemljišče, da so lahko zgradili ta lep poslovilni objekt. Predsednik Krajevne skupnosti Blagovica Zdravko Slapar se je v govoru zahvalil vsem svetnikom iz Občine Lukovica, še posebno svetnikom iz Krajevne skupnosti Blagovica, da so lahko ta objekt končno postavili in da bo sedaj lahko služil svojemu namenu.
Po nagovorih je domači župnik Drago Markuš blagoslovil poslovilni objekt, županja mag. Olga Vrankar in predsednik KS Blagovica Zdravko Slapar sta ob pomoči otrok oblečenih v narodne noše, prerezala trak ter tako poslovilni objekt predala svojemu namenu. A ni vse le v objektu, tudi okolica je lepo urejena in dostopne poti do njega asfaltirane tako, da delujejo kot celota res lepo. Naj bo še tako lepo, si želimo biti v njej čim kasneje.

DJD

 

 

Oglasno sporočilo