Poletavci in NajPoletavci – letos vas je bralo 110

0
442

V Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik smo zaključili poletno sezono Poletavcev, in NajPoletavcev – mladih bralcev, ki poleti berejo pol ure na dan in vsak, ki je oddal pravilno izpolnjen bralni seznam, je dobil za nagrado dobro navado – vsakodnevno branje, poleg tega pa ga v knjižnici čaka še: priznanje, majica in magnet Poletavci.

Žal smo morali zaključek in žrebanje izvesti v skladu z omejitvami za preprečevanje širjenja koronavirusa, zato je bilo žrebanje posneto in si ga lahko ogledate TUKAJ.

V družbi malih črnih mravljic in zvedave pikapolonice – plesalk plesnega kluba Šinšin, ki so točko pripravile pod mentorstvom Tine Habun, smo skupaj z direktorico Bredo Podbrežnik Vukmir izžrebali dobitnike nagrad. Glavni nagrajenki sta postali: Manca Žele za Poletavce, ki prejme elektronski pikado (Hervis) in Kristina Videc za NajPoletavce, ki prejme darilni bon Plesnega Kluba Šinšin.

Poleg glavnih dveh nagrajenk smo lahko s pomočjo donatorjev nagradili še 64 mladih bralcev, ki bodo prejeli praktične nagrade. Za prijazno podporo spodbujanja branja se zahvaljujemo lokalnim sponzorjem, ki so se našemu vabilu z veseljem odzvali. To so:  Arboretum Volčji potok, Cvetličarna Lokvanj Natalija Jakupak, s.p., En unikat, umetniško ustvarjanje, Nives Vidmar, s.p., Frizerski salon Irena Lukanc, Grajska terasa, Stari grad nad Kamnikom, Ideja 2000, inžiniring, trgovina in proizvodnja d.o.o., Intershop Kammeleon, Božič Valerija, s.p., Kavarna Rotovž caffe, Korobač d.o.o., Kamnik, Mifor, proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., Ivan Mitrevski, ilustrator in avtor stripov, Plesni klub Šinšin, Slovensko mladinsko gledališče, Svilanit d.o.o. in Velika planina, d.o.o.

 Nagrade mladi bralci lahko prevzamejo v knjižnici do 8. 10. 2021.

Ne pozabite še na letošnjo novost: vsi sodelujoči bralci s priznanjem Poletavcev ali NajPoletavcev 2021 lahko izkoristijo možnost, da se jim sodelovanje prizna kot ena prebrana knjiga pri opravljanju šolske bralne značke.

Nosilka obeh projektov je Mestna knjižnica Ljubljana, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik sodeluje pri bralni akciji 4. sezono.

Veseli čestitamo vsem nagrajenim in sodelujočim in vas vabimo, da si ogledate posnetek žrebanja na naši spletni strani. Prijazno vabljeni, da se nam pri branju pridružite tudi naslednje poletje, saj pol ure branja na dan prežene dolgčas stran!

Nasvidenje v knjižnici, kjer vas čaka obilo zanimivega in dobrega branja skozi celo leto.

Besedilo: Zehra Bećiragić, Anja Ramšak, Maja Š. Rajh in Sabina Zore, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik

Fotografije: ALENA MILKOVIČ, Visual creator & filmmaker at Fragments Collection

Oglasno sporočilo