Evropski projekt tudi v Kamniku

0
901

V Kamniku in okolici so se združili mladi iz Slovenije, Turčije, Španije, Češke in Bolgarije. Kamniška organizacija Akademija za razvoj mladih je v sodelovanju z domžalskim KinVital kineziološkim centrom organizirala Evropski mednarodni projekt “Ustvarjeni za gibanje: Združitev uma in telesa”, ki je odobren s strani slovenske Nacionalne agencije. Udeleženci so ustvarili nabor spretnosti za simbiozo umskega in telesnega spektra. Del aktivnosti je bilo izvedenih tudi v Arboretumu Volčji Potok, kateri je podprl mlade in tako pripomogel k izvedbi vokalne terapije, ki jo je vodila dr. Lea Ardani ter treninga moči, ki ga je izvedel mehanik hrbta Jure Gubanc.

Vsak večer je bilo v KinVital hiši na travniku poskrbljeno za medkulturni večer in spoznavanje tradicij ter kulinarike partnerskih držav. Slovenska ekipa je poskrbela za dodatno presenečenje s tradicionalnim plesom folklorne skupine Mengeš ter nato simulacijo veselice, kjer je zaigral ansambel Mladi Gamsi.

11-dnevno medkulturno izobraževanje in raziskovanje je spodbudilo zavedanje, da učenje treninga za moč ne ustvarja samo močnih posameznikov, ampak tudi mirne posameznike, ki spoštujejo drug drugega. Zdravo življenje pa je treba doseči tudi s primernim humanističnim usposabljanjem, ki ga pogosto zanemarjamo. Zato so bile zagotovljene oratorijske veščine za preseganje strahu pred komunikacijo. S pridobljenimi znanji se lahko povzpnemo na hitrejšo neodvisnost mladih, ki jih šoki ne uničijo, ampak iz šokov postanejo boljši.

Društvo Akademija za razvoj mladih
Oglasno sporočilo