Kislice, domislice … (Domžalsko-kamniške NOVICE 10 2021): V beton ujete Domžale in mesto prizidkov

0
619

»Kraj zadovoljnih ljudi« je slogan, ki ga občina že dalj časa oglašuje kot dokaz, kako lepo je živeti v našem mestu. Pa je res?
Ujeti smo v beton, kamor nam seže oko. Le kdo od tistih, ki odločajo o videzu naše okolice, je tako obupno zaprisežen betonirani ploščadi, ki je nastala pred Tušem? Pravi zaljubljenec v betonske bloke mora biti tisti, ki jih je načrtoval za okrasitev Miklošičeve. Betonska panorama se odpira pred očmi najbolj dobrohotnega turista, pa naj se postavi na začetek ali konec SPB soseske.
Enako kot ulice in panoramski pogledi, so v beton ujeta tudi redka drevesa, ki so še preživela okoljske inovacije domžalskih načrtovalcev. Kako že gre tista lepa otroška pesmica: jaz pa grem na zeleno travco…

________________________________________________________________________
Domžale – mesto prizidkov
Čestitamo domžalskim, urbanističnim varuhom centra za pridobitev še ene pritikline, kajti manjkala je samo še ta! Zdaj imamo zaključek trojčka – bivšo trafiko, ki se drži glavne občinske zgradbe, prizidek, ki je naslonjen na bivšo restavracijo Pošta, za katerega še danes ne vemo, kdo ga gradi in za kakšne namene (dograjujejo ga počasi in vztrajno), in končno še ta nova lopa na južni strani Občine. Res veličastno, tako arhitekturno kot urbanistično!___________________________________________________________________
Znak na levi strani otrokom dovoljuje igro z žogo med avtomobili? Zagotovo so bolj pametni, kot kreatorji tega umotvora in tega ne počno. Je pa to največja pridobitev kozmetično prenovljene Kolodvorske ulice v Domžalah.

Oglasno sporočilo