Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik podaril kolesa in poučno igro o prometu

0
505

Ker v letošnjem letu Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik ni organiziral dneva brez avtomobila, ko se običajno na Glavnem trgu v Kamnik zberejo otroci kamniških šol in vrtcev ter se seznanijo o pomenu varnosti v prometu in o trajnostni mobilnosti, so se v Svetu odločili, da iz tega naslova denar namenijo nakupu koles in poučnih iger o prometu ter jih podarijo kamniškim osnovnim šolam.

.

“>Tako je tekom tega tedna predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik Franc Pivk predal 6 kolesa, 42 poučnih iger in 10 opozorilnih znakov Usposabljanje kolesarjev, ki so jih prejeli učenci Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, Osnovne šole Stranje, Osnovne šole 27. julij Kamnik, Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik, Osnovne šole Toma Brejca in Osnovne šole Marije Vere.

Kolesa bodo otroci uporabljali za opravljanje kolesarskega izpita, poučna igra pa jih bo na poljuden način naučila varnega obnašanja v prometu. Ob tej priložnosti so si vsi ravnatelji kamniških osnovnih šol iskreno zahvalili za darilo, ki ga je namenil Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik.

Srečno na poti dragi kolesarji!

Besedilo: Franc Pivk, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik
Fotografije: Občina Kamnik, Osnovna šola Stranje, Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik, Osnovna šola Marije Vere

Oglasno sporočilo