Praznovali smo 90-letnico šole Gozd

0
631

Devetega februarja letos je minilo 90 let, odkar se je začel pouk v šoli na Krivčevem. Ta jubilej smo počastili s prireditvijo, ki je na dan samostojnosti in enotnosti potekala preko spleta.

Krivčevo – Letošnje šolsko leto je za učence in učiteljice Podružnične šole Gozd poseben, saj smo se od septembra dalje pripravljali na praznovanje častitljivega jubileja.

Učenci so predstavili zgodovino šole, pripovedovali spomine krajanov, zaplesali ljudske plese, deklamirali in zastavljali uganke o šoli. Pod vodstvom gospe Karle Urh so prepevali in igrali na flavte. Za snemanje in montažo prireditve je velikodušno poskrbel bivši učenec naše šole gospod Klemen Udovč.

Sodeloval je tudi gospod župan Matej Slapar, ki je vsem namenil spodbudne besede ter spregovoril o pomenu podružničnih šol. Šola je namreč srce kraja in zato je pomembno, da se ohrani. Med obiskom je prijazno nagovoril učence, ki so mu glasno pritrdili, da radi hodijo v našo šolo, kjer se družijo, igrajo in usvajajo nova znanja.

Predsednik Krajevne skupnosti Simon Golob je poudaril pomen povezovanja šole s krajem in društvi v njem. Vsako leto tako na šolo pridejo gasilci, ki učencem nazorno predstavijo svoje delo. Gospod Simon, ki je tudi čebelar, pa učencem na zanimiv način prikaže svet čebel.

Ravnatelj gospod Boris Jemec je ob jubileju krajanom, učencem, njihovim staršem in učiteljem čestital ter poudaril vlogo krajanov pri ohranitvi šole.

Zahvaljujeva se vsem, ki so nama pomagali pri izvedbi dogodka. Posnetek prireditve je dostopen na spletni strani Osnovne šole Stranje in na portalu YouTube. Vabiva vas, da si ga ogledate.

Učiteljici Marta Omovšek in Barbara Antonin

Oglasno sporočilo