Reševanje v gorah

0
860

30.12.2021 ob 15.18 je v bližini Jermanovih vrat, občina Kamnik, pod steno Planjave, padajoča skala zadela planinca in ga huje poškodovala. Helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo za reševanje v gorah na krovu je ponesrečenca dvignil z vitlom in ga prepeljal v bazo na Letališču Jožeta Pučnika na Brniku, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Kranj in ga prepeljali v UKC Ljubljana. Reševalno akcijo so koordinirali gorski reševalci GRS Kamnik, njihova pomoč na kraju pa ni bila potrebna.

30.12.2021 ob 20.08 se je na Veliki Planini, občina Kamnik, izgubil pohodnik, ki je bil premočen in premražen. Gorski reševalci postaje GRS Kamnik so pohodnika locirali in našli ter po gozdni vlaki pospremili do službenega vozila. Z vozilom GRS so ga prepeljali na izhodišče, kjer je pohodnik imel parkirano svoje vozilo. Nepoškodovan je sam odšel domov.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih
30.12.2021 ob 13.35 je dežurna ekipa HNMP na Brniku s helikopterjem SV prepeljala ponesrečenega smučarja s Krvavca, občina Cerklje na Gorenjskem, v UKC Ljubljana.

Vir: Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje
Fotografija je simbolična

Oglasno sporočilo