Zaprte sanitarije na železniški postaji Domžale

0
1137

Občani se pritožujejo, ker so javne sanitarije na železniški postaji zaprti. Po sporočilu Direkcije za infrastrukturo RS za medije so prostori zaprti zaradi previsokih stroškov vzdrževanja. Po drugi strani pa naj bi v letošnjem letu davkoplačevalci za prenovo železniške postaji odšteli več kot 13 MIO EUR. Kaj torej predlagate čakajočim potnikom za reševanje njihove morebitne biološke potrebe, oz. kako pretentati tovrstno človeško naravo?
Domžale, 13.1.2022

Odgovor Urada Občine Domžale:
“Sanitarije na železniški postaji Domžale niso javne. Kot ste že omenili je njihov lastnik Ministrstvo za infrastrukturo, natančneje Direkcija za infrastrukturo. Iz izvedbenega načrta je razvidno, da direkcija pri prenovi železniške postaje Domžale načrtuje tudi delno prenovo postajnega poslopja, ki zajema čakalnico in dodatno stranišče za invalide ter previjalnico.”
________________________________________________________________________

Vprašanje smo Domžale, 20.1.2022 naslovili na za Direkcijo RS za infrastrukturo.

Sanitarije na postaji Domžale je upravljavec JŽI zaprl ob uvedbi ukrepov za preprečevanje širjenja okužb COVID-19, saj se upoštevanje priporočil NIJZ, ki podajajo zahtevo po rednem čiščenju sanitarij minimalno 1x na uro, lahko zagotovi le na način, da je na lokaciji ves čas prisotna čistilka ali druga oseba, ki skrbi za čiščenje in prezračevanje sanitarij. Trenutno potekajo aktivnosti za ponovno odprtje sanitarije. Ocenjujemo, da bodo pričete aktivnosti zaključene do meseca marca, ko bo ponovno omogočeno odprtje sanitarij.
Direkcija RS za infrastrukturo
.

 

Oglasno sporočilo