Novice iz tabora Calcit Volleyball

0
211

Tokrat brez presenečenja v Kamniku.

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 19. kroga Sportklub prve odbojkarske lige doma premagale SIP Šempeter s 3:0 (23, 14, 21). V sredo, 9. februarja, bodo v svoji zadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige gostile zagrebško Mladost. Tekma se bo začela ob 20. uri.

Calcit Volley – SIP Šempeter    3:0 (23, 14, 21)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnici: Miklošič, Tovornik.

Calcit Volley: Pavlović Mori 6, Špoljarič (L), Mihevc 3, Javornik 1, Radišković, Šiftar 5, Vovk, Brulec Kostić 16, Boisa 8, Janežič (L), Sillah 11, Zorman 4, Čižman 1. Trener: Gregor Rozman.

SIP Šempeter: Lukman, Božič 1, Koren 11, Črnila 1, Mihalinec 2, Vidali 9, Trbojevič-Ovčar, Lekše 5, Mazej (L), Štampar 6, Gimpelj 3. Trener: Beno Božič.

Sredi oktobra, v četrtem krogu državnega prvenstva, so Šempetranke v Kamniku presenetile aktualne državne prvakinje, ki po tej tekmi v domačih tekmovanjih niso več izgubile. Proti koncu decembra so osvojile pokalno lovoriko, v prvenstvu pa so na dobri poti, da si predčasno zagotovijo najboljši položaj v končnici. Na drugi strani so varovanke Bena Božića nihale v igri, tako da so trenutno na četrtem mestu prvenstvene lestvice, v pokalu pa so v polfinalu izgubile z Novo KBM Branikom.

V domači ekipi je po daljšem času tekmo spet začela Naja Boisa, namesto odstotne Lucille Charuk pa je priložnost na blokerskem mestu dobila Anja Zorman. Čeprav so Kamničanke z dvema zaporednima blokoma Fatoumatte Sillah povedle s 5:1, so gostje z asom Maše Božič izid že na peti točki izenačile. Do osme točke so Šempetranke še držale korak z domačo ekipo, s štirimi zaporednimi pa so Kamničanke spet prišle do štirih točk prednosti (12:8). Beno Božič je serijo domačih točk skušal prekiniti s polminutnim odmorom. Toda tudi to ni zaustavilo Kamničank, ki so po novi napaki gostij povedle s 15:9, na servis slavljenke, Mance Lenart, ki danes praznuje 24-ti rojstni dan, pa z 19:11. Šempetranke so na servis Maše Božič svoj zaostanek znižale le na tri točke (16:19), z dvema zaporednima asoma Neje Vidali in blokom Lekše pa sta bili ekipi na dvajseti točki izenačeni. Z asom Mije Šiftar, še ene povratnice v kamniško ekipo, so domače odbojkarice prišle do dveh zaključnih žog, drugo je izkoristila Sillah.

Do sedme točke so Šempetranke držale korak s Kamničankami, ki so na servis Olivere Brulec Kostić pobegnile za šest točk (13:7). Zadnjo je dosegla Boisa. Visoko vodstvo ni zaustavilo domače ekipe, ki je po bloku Anje Zorman svojo prednost povečala na osem točk (16:8), po drugem polminutnem odmoru gostij pa je dosegla še eno točko. Visoke prednosti Kamničanke niso zapravile, vodstvo z 2:0 v nizih je potrdila Živa Javornik.

V začetku tretjega niza so Kamničanke povedle s 4:1, vendar so Šempetranke s tremi zaporednimi točkami Tie Koren in dveh napakah domače ekipe povedle s 6:4. Brulec Kostić je na sedmi točki izid izenačila, z blokom Neje Čižman pa je z blokom Kamničanke spet popeljala do vodstva (12:11). Domače odbojkarice so dosegle še tri zaporedne točke. Po polminutnem odmoru Bena Božiča so gostje z blokom Tie Koren, njenim četrtim na tekmi, zaostanek prepolovile (14:16), toda po uspešnem napadu Boisa je bilo že 20:15 za Calcit Volley. Zadnjo točko na tekmi je dosegla kamniška kapetanka, Brulec Kostić.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »V prvem nizu smo po visokem vodstvu naredili serijo lastnih  napak, imeli nekaj težav na sprejemu, v napadu pa smo bili neučinkoviti, toda v končnici so se zadeve postavile na svoje mesto. Kljub vsemu smo tekmo mirno pripeljali do konca, veseli pa me, da se mlajše igralke, ki so bile dlje časa poškodovane, počasi vračajo v formo. Videli smo, da je bila prisotna nervoza, tudi nekaj nezanesljivosti, toda zato so takšne tekme. Dobro je, da smo bolj ali manj na treningih spet v polni zasedbi in da potem tudi na tekmah lahko računamo na čim več igralk.«

Beno Božič, trener SIP Šempetra: »Naša težava je, da si mlajše igralke naložijo preveč bremena, zato težko ocenjujejo, kaj so naredile prav, kaj ne, za katero napako pa so krive nasprotnice. Zadnjih osem, devet tekem smo igrali proti močnejšim nasprotnicam, potem nam še ta covid-19 kroji igralsko zasedbo, tako da smo zdaj res v negativnem nizu, zato komaj čakam tekme proti nam enakovrednim ekipam. Zavedamo pa se, da moramo biti stoodstotni, da smo konkurenčni drugim ekipam, če pa nismo, je pa to, kar smo nocoj videli, naša realnost. Dejstvo je, da se zdaj tudi druge ekipe na nas bolje pripravijo kot v začetku sezone.«

______________________________________________________________________

Le še zmago oddaljeni od zaključnega turnirja Mevze

Odbojkarji Calcit Volleyja so v preloženi tekmi 14. kroga srednjeevropske lige v gosteh premagali SK Zadrugo Aich/Dob (-17, 21, -21, 22, 12). Že jutri, ob 20. uri, bodo Kamničani v 16. krogu Sportklub prve odbojkarske lige gostili Panvito Pomgrad.

SK Zadruga Aich/Dob – Calcit Volley   2:3 (17, -21, 21, -22, -12)

Pliberk – Športna dvorana v Pliberku, gledalcev 100, sodnika: Brlas, Vedriš (oba Hrvaška).

SK Zadruga Aich/Dob: Rainer, Hruška, Gergely 16, Steiner (L), Ketrzynski 18, Miranda de Alcantara 5, Paduretu, Marelić 18, Krassnig, Podlesny 7, Grabmüller 2, Frances 11. Trener: Zoran Nikolić.

Calcit Volley: Plot, Hribar (L), Bregar 7, Klobučar 14, Siirilä 4, Brulec 2, Beravs, Mujanović 17, Pavlović 20. Trener: Matija Pleško.

Sredi oktobra so Dobljani v Kamniku zmagali s 3:2 in tudi po zaslugi tega poraza si varovanci Matije Pleška še niso zagotovili nastopa na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, ki bo 19. in 20. februarja prav v Pliberku. Potem ko so v tretjem nizu zapravili vodstvo s 15:6 in je SK Zadruga Aich/Dob povedla z 2:1 v nizih, je vse kazalo, da bodo Kamničani še drugič izgubili z najboljšo avstrijsko ekipo, vendar se niso predali. Podobno kot v sredo v Zwettlu se niso predali, za svojo borbenost pa so bili nagrajeni z zmago. Za uvrstitev na zaključni turnir potrebujejo le še zmago v Bratislavi v zadnji tekmi rednega dela tekmovanja. Tekma bo na sporedu prihodnjo sredo.

Tudi v Pliberk so kamniški odbojkarji prišli v oslabljeni zasedbi, sicer se je vrnil Tomi Siirilä, zato pa ni bilo Dika Purića, še vedno pa so manjkali Mitja GaspariniTimotej Gal Kos in Martin Kosmina. Do četrte točke je bil izid še izenačen, po uspešnem napadu Xandra Ketrzynskega so domačini prvič pobegnili za štiri točke (9:5), po njegovem asu za pet (16:11). Kamničani so imeli še naprej težave na sprejemu, slabši so bili tudi v napadu in po asu Marina Marcelića so Dobljani prišli do osmih zaključnih žog. Drugo je z blokom izkoristil Pedro Henrique Frances.

Toda v drugem nizu so se Kamničani le prebudili. Popravili so svoj sprejem, bolj nevarni so bili tudi s servisi, do odločilne prednosti pa so prišli na servis Žana Beravsa, ko so po vodstvu s 14:13 dosegli šest zaporednih točk. Zadnjo je prispeval Siirilä. V končnici so se jim domačini z blokom Marelića približali na dve točki zaostanka (21:23), po polminutnem odmoru Matije Pleška pa je vse dvome razrešil Nik Mujanović.

V tretjem nizu so Kamničani po seriji dobrih servisov Danila Pavlovića, ki je dosegel tudi tri ase, domačinom pobegnili za osem točk (13:5). Vodili so tudi že s 15:6, toda na servis Blažeja Podlesnyja niso našli rešitve. Poljak v dresu Dobljanov je z asom na 15. točki izid izenačil, po lastni napaki gostov pa so domačini povedli s 16:15. Tudi v nadaljevanju niza so bili boljši Dobljani, ki so z dvema zaporednima točkama, zadnjo je dosegel Marelić, povedli z 2:1 v nizih.

Vendar zapravljena priložnost v tretjem nizu ni zaustavila kamniških odbojkarjev, ki so imeli dovolj moči, motivacije in znanja, da so v izenačenem četrtem nizu s točko Jana Klobučarja povedli z 18:15. Ko je z asom Jan Brulec dosegel novo kamniško točko za 21:16, so bili še korak bližje petemu nizu, po bloku Pavlovića pa so prišli celo do šestih zaključnih žog. Na koncu so, tudi zahvaljujoč napaki domačinov na servisu, izkoristili šele četrto.

V petem nizu so prvi dveh točk kamniški odbojkarji (4:2), ki so po lastni napaki domače ekipe vodili tudi že s 7:4. Domačini so vzeli polminutni odmor, vendar so Kamničani po zaslugi Jana Brulca tudi ob menjavi strani vodili s tremi točkami prednosti. V še boljšem položaju so bili po točki Nika Mujanovića (10:6). Vodili so tudi še z 12:8, vendar so Dobljani zaostanek znižali le na dve točki zaostanka (10:12), toda po polminutnem odmoru Pleška so Kamničani prišli do treh zaključnih žog za končno zmago, drugo je nato izkoristil Klobučar.

__________________________________________________________________

Utrujeni Kamničani do tretje zaporedne zmage v tie-breaku

Odbojkarji Calcit Volleyja so v zadnji tekmi 15. kroga Sportklub prve odbojkarske lige doma premagali Panvito Pomgrad s 3:2 (22, -23, 21, -18, 13). V sredo, 9. februarja, ob 16. uri, bodo Kamničani v odločilni tekmi za uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige igrali v Bratislavi, v domačem prvenstvu pa bodo v soboto, ob 19. uri, v gosteh igrali s Črnučami.

Calcit Volley – Panvita Pomgrad   3:2 (22, -23, 21, -18, 13)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Melavc, Miklošič.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 7, Purić 1, Kosmina, Gasparini, Klobučar 11, Siirilä 9, Brulec 1, Beravs 3, Plot (L), Mujanović 19, Pavlović 16. Trener: Matija Pleško.

Panvita Pomgrad: Vinkovič 20, McConnell 3, Drvarič 3, Vrabl (L), Radović 15, Rojnik 21, Lakner, Bedrač 8, Fužir 10, Novak (L), Hafner, Grabar. Trener: Dejan Fujs.

Kamničani so v soboto v oslabljeni zasedbi v Pliberku prišli do pomembne zmage, ki jih je ohranila v boju za uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige. Manj kot 24 ur pozneje pa so v prvi tekmi zadnje tretjine rednega dela državnega prvenstva gostili Sobočane, ki so jih v letošnji sezoni dvakrat že premagali. Tokrat že v popolni zasedbi, vendar Matija Pleško na igralce, ki so bili v karanteni še ni mogel računati.

Uvod v prvi niz je pripadel soboškim odbojkarjem, ki so po točki Jakoba Rojnika povedli s 4:1. Domačini so se jim približali na točko zaostanka (8:9), toda po uspešnem napadu Branislava Radovića so Sobočani spet pobegnili za tri točke (11:8). Matija Pleško je vzel polminutni odmor, ki je prinesel preobrat, kajti na servis Jana Klobučarja in napadu Danila Pavlovića so za tri točke vodili Kamničani (14:11). Z asom Rojnika so gostje po štirih zaporednih točkah spet prišli do novega vodstva (15:14), vodili so tudi še z 18:17, toda po bloku Mihe Bregarja in še eni lastni napaki Sobočanov so Kamničani prišli do štirih točk prednosti (22:18). Nik Mujanović je poskrbel za prvo od treh zaključnih žog za vodstvo Calcit Volleyja z 1:0 v nizih, po deveti lastni napaki gostov so izkoristili drugo.

V začetku drugega niza so bili večinoma za točko ali dve v prednosti soboški odbojkarji, ki so nekoliko zmanjšali število lastnih napak, zato pa jih je bilo nekaj več v domači ekipi. Za prvi polminutni odmor se je po delnem izidu 3:0, zadnjo točko je z blokom dosegel Dino Vinkovič, odločil Pleško, saj so njegovi varovanci spet zaostajali za dve točki (10:12). Sobočani so po napaki domače ekipe povedli tudi s 13:10, z dvema zaporednima točkama Pavlovića pa so Kamničani izid na 15. točki izenačili, z blokom Tommija Siirilä pa povedli (17:16). Toda po še eni napaki domače ekipe in zaostanku točke (21:22) je Pleško vzel še svoj drugi polminutni odmor, do prve zaključne točke pa so vseeno prišli gostje, ki so jo preko Vinkoviča tudi izkoristili.

Vinkovič je bil na začetku tretjega niza s tremi zaporednimi točkami tudi najbolj zaslužen za soboško vodstvo s 5:1 in prvi polminutni odmor domače ekipe v tem nizu. Po njem so Pleškovi varovanci zaigrali bolje in z blokom Siirilä izid na sedmi točki izenačili, s točko Mujanovića pa prvič v tretjem nizu tudi povedli (13:12). Pred tem si je palec na desni roki poškodoval soboški korektor Connor McConnel, ki pa ga je zelo dobro zamenjal mladi Urban Fužir. V končnico niza o z dvema točkama prednosti vstopili domači odbojkarji (21:19), v napadu je bil uspešen Mujanović, z dvema zaporednima asoma Pavlovića pa so povedli z 2:1 v nizih.

Četrti niz se je začel z vodstvom gostov s 3:0, ki so z blokom Fužirja povedli tudi s 6:1, po bloku Žana Bedrača in asu Radovića pa že z 10:3. Pleško je vzel še svoj drugi polminutni odmor, ki je zaustavil soboški nalet, vendar priključka do gostujoče ekipe še ni bilo. na štiri točke zaostanka so domači odbojkarji še prišli, zadnji pri izidu 9:13, po njihovi lastni napaki pa so Sobočani povedli celo z 18:10. Visokega vodstva Panvita Pomgrad ni zapravila, Kamničani pa so tako še tretjič v petih dneh morali igrati tie-break.

V Zwetllu in Pliberku so odbojkarji Calcit Volleyja v tie-breaku prišli do zmage, pred svojimi navijači pa so tudi z nekaj sreče in asu Pavlovića prvi prišli do dveh točk prednosti (7:5), toda ob menjavi strani so vodili le še za točko. Z novim asom je Pavlović svoji ekipi priboril dve zaključni žogi za končno zmago, tudi zahvaljujoč napaki gostov na servisu so do še tretje zaporedne zmage v tie-breaku prišlo po drugi.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo