Striček že na strehi virske lekarne sedi, oblast prevzela pustna druščina

0
360

Spet prihaja med nas pust, pust, širokih ust. Pustna druščina z Vira pri Domžalah je v soboto s strani župana Tonija Dragarja prevzela oblast in ključ občinske blagajne. Postavitvi Strička, maskote pustne dežele Vir na streho lekarne, kamor ga je s traktorjem pripeljal Ivan Hočevar – Stare, so se pridružili tudi dolgoletni prijatelji – kurenti iz Ormoža, za dobro voljo pa so poskrbeli muzikanti virske pustne sekcije.

Vir je že pustno obarvan, Striček pa z udobnega sedeža na strehi lekarne z višine opazuje in spremlja dogajanje v pustni deželi. Ker so tudi letos pustu in z njim Pustni sekciji Striček ukrepi prekrižali načrte, bomo pust pričakali brez povorke, ki bi letos bila že dvaintridesetič po vrsti. Tradicionalnih prireditev ne bo, se bodo pa na Viru strogo držali pustnih zakonov Pustne dežele Vir.

Kot je že običaj, se je pustno dogajanje začelo s predajo oblasti in ključa občinske blagajne, ki ga je predsedniku Pustne sekcije Striček Petru Koscu – Pipiju predal župan Občine Domžale Toni Dragar. Pustna sekcija Striček je ponovno prevzela oblast in takoj so začeli veljati strogi pustni zakoni. Čas do pepelnice bo tudi ključen, zato vse upe polagamo v pustno druščino iz Vira. Striček pa bo bdel nad zakoni ter opazoval pustno deželo s svojega mesta strehe Lekarne Vir.

V Pustni sekciji Striček iz Vira so se odločili, da letos ne bodo vrgli puške v koruzo, ampak bodo vseeno pričakali pusta na malce drugačen način, zato pa nič manj veselo in prešerno.

Občina Domžale
Vir: www.domžalec.si
Foto: Vido Repanšek

Oglasno sporočilo