Pustovanje na OŠ Preserje pri Radomljah

0
1441

Na OŠ Preserje pri Radomljah smo že tradicionalno praznovali pustni torek. Letos je bilo to takoj po počitnicah, 1. marca 2022, in sicer za celotno 1. triado, to je za približno 300 učencev in učenk od 1. do 3. razreda.

Program je bil seveda prilagojen, glede na našo novo realnost korona časov. Tokrat je šlo za pustovanje v mehurčkih: vsak razred je pustoval v svoji učilnici, kjer so že pred počitnicami začeli ustvarjati pustne maske iz odpadnih materialov, se učili pustne plese in/ali ponavljali pustne pesmice. Potem je bil čas za mojo malenkost, ki je potovala od mehurčka do mehurčka s kratkim programom in pustnim kvizom, vsak razred pa je zame pripravil kratek nastop: pokazali so, kaj so ustvarili, oz. kaj so se novega naučili zapeti in zaplesati. Maškare so bile spet izredno izvirne, nekatere strašne, večinoma smešne, vse pa nasmejane do ušes.

Nekaj odzivov otrok: »Učiteljica, zapojte nam še enkrat tisto pesem o meduzi!« »Ali lahko dobim najtežje vprašanje v pustnem kvizu?« »Uganete, kaj jaz predstavljam?«

Na tem mestu se zahvaljujem vsem, ki so tako ali drugače pomagali pri izvedbi pustovanja: ge. ravnateljici Ani Nuši Kern, staršem za maske in kostume, razredničarkam in razrednikom za dobro voljo in zagretost ter vsem učencem in učenkam za navdušenje in razigranost. Hvala vsem!

Za nami je najbolj zabaven torek v celem letu.  Upam, da nam naslednje leto zopet uspe organizirati pustno povorko. Ostanite norčavi!

Simona Jeran, vodja pustovanja na OŠ Preserje pri Radomljah

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here