Kolumna NOV!CE 3: Bolje demokracija, čeprav je draga

1
1121

Volilni cirkus je krenil na svoje potovanje in zdaj bomo spet poslušali obljube in leporečenja brez konca in kraja. Ponovno se bo začela kazati prava barva vseh oblastnikov in prisklednikov, nekdanjih in prihodnjih. Kdor je enkrat na položaju, le tega lahko tudi izkorišča na vse načine. Skušnjava, pomagati »našim«, je namreč tako močna, da ga ni oblastnika, ki ji prej ali slej ne bi podlegel. Kot pred vsakimi volitvami se bodo tudi tokrat začela odpirati NUJNA delovna mesta v javni upravi, državni upravi, direktoratih in ne vemo, kje še vse. Seveda, saj morajo politiki, ki odhajajo, poskrbeti za svoje kadre, da bodo ostali na delovnih mestih. Ti bodo potem vedrili v javni upravi, dokler ne bo prišla nova oblast, ko bodo spet v sedlu »njihovi« in takrat bodo taisti državni uslužbenci vračali usluge. Tako bo krog je sklenjen.

Ironija pri vsem tem je, da kar naprej zaposlujejo visoko kvalificirane kadre, ki jih »nujno potrebujejo«, za dejansko izvedbo projektov in poslov pa najemajo zunanje izvajalce. »Naši« pa medtem še vedno predvsem vedrijo po pisarnah.

Ti meni, jaz tebi, vse večja javna uprava, številnejše občinske uprave in vse več »prijateljev« na kupu. Ne čudite se, če boste kmalu spoznali, da se je treba na ta vlak enostavno priključiti, sicer ne boste mogli niti karte za eno kratko vožnjo kupiti, kaj šele, da bi se z njim (pri)peljali kam dlje.

Poskrbeli bodo za upokojence, za revne, za ranljive, skratka za pomoči potrebne… V zdravstvu bodo skrajšali čakalne dobe. Dvignili bod minimalno plačo. Skratka, cedila se bosta med in mleko.

Ali res? Zdaj jim pa res ne verjamemo več! Že trideset let plenijo državo in še nobena politična stranka se ni zavezala, da bo po volitvah kaj drugače.

Še nekaj o aktualnih dogajanjih. V Rusiji ni več neodvisnih medijev. Pri nas, na javni RTV, so ukinili ali prestavili najbolj gledane oddaje, kot so Studio City, Tarča, Tednik, Politično s Tanjo Gobec, Globus, Točka preloma… Ukinjajo intelekt slovenske televizije.

Oglasno sporočilo

1 KOMENTAR

  1. “Samo marca so ministrstva, vladne službe in drugi državni organi objavili neverjetnih 160 javnih razpisov za prosta delovna mesta za nedoločen čas. Gre za maso ljudi, ki prihaja v javni sektor zato, da bo tam ostala. Pri tem je še najmanj pomembno, ali in kje jih država potrebuje. Odhajajoča koalicija verjetnim naslednikom namenoma nastavlja mine, kjerkoli jih lahko.”

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here