Otroci Osnovne šole Šmartno v Tuhinju z glasbo razpeli jadra

0
141
V torek, 10. maja 2022, se je na Osnovni šoli Šmartno v Tuhinju odvijala pomladna glasbena prireditev z naslovom Razpnimo jadra življenja. Zbranim se je ob tej priložnosti pridružil tudi župan Matej Slapar skupaj z ravnateljico Osnovne šole Šmartno v Tuhinju mag. Darjo Krašovec.
 
Otroci so nam skupaj z mentorji pripravili glasbeno popoldne, kjer smo se prepustili prijetnim zvokom glasbe. Ob začetku prireditve so dejali: »Dvignili bomo sidro in odrinili od obale« in nam tako z bogatimi glasbenimi točkami predstavili njihov glasbeni talent.

Zbrane je ob tej priložnosti sprva pozdravila ravnateljica Osnovne šole Šmartno v Tuhinju mag. Darja Krašovec: »Veseli in hvaležni smo, da smo vas lahko po dolgem času povabili med nas in vam lahko predstavimo, kaj na šoli delamo in vam pokažemo, kaj so se otroci pod vodstvom učiteljev in mentorjev naučili. Res je, da nam je virus krojil življenja drugače in je bilo le-to drugače zaznamovano, a smo se kljub težkim okoliščinam trudili delati kar najbolje. Veseli smo, da vam bomo lahko pokazali, kaj smo se naučili. Ni slučaj, da je današnja prireditev namenjena glasbi, otroškemu petju in muziciranju, kajti, kot so rekli otroci, glasba govori, ko besede obmolknejo. Glasba nam poboža dušo in glasba nam tudi spremeni razpoloženje. Ob tej priložnosti naj se vam zahvalim, da ste namenili tudi vaše prostovoljne prispevke v sklad šole, saj bomo s tem denarjem omogočili nakup različne opreme. Želim vam prijeten večer in delček današnjega večera odnesete tudi domov.«
 
Župan Matej Slapar pa je obiskovalcem prireditve in otrokom med drugim dejal: »Pozdravljeni v imenu Občine Kamnik, prav lepo vas je videti v tako velikem številu. Lepo je, da lahko prisluhnemo, kaj so se naši mladi naučili v tem času, ko se nismo mogli srečevati v tako velikem številu. Želim vam lep večer, učenkam in učencem pa ob skorajšnjem zaključku leta želim, da se še potrudite, da boste imeli lepe poletne počitnice. Srečno.«


Zapel nam je Otroški pevski zborAjda Pirc je nastopila s trobento, nežno ljubezensko pesem Ferija Lainščka in Gorazda Čepina Ne bodi kot drugi sta zapeli in zaigrali Tjaša Cevec in Lana Erzar, na violončelu pa se nam je predstavila Tina Bizjak. Prisluhnili smo Mladinskemu pevskemu zboruZoja Smolnikar Husić se je predstavila s prečno flavto, Kristjan Semprimožnik Grzinčič je zaigral na klavirsko harmoniko, Neža Ropret in Lana Erzar pa sta navdušili s pesmijo Vsak po svoje. Marko Heriček je na klavinovi spremljal zbora, ki ju je vodil Peter Pogačar. Za preplet misli in besed sta poskrbeli Loti Baloh in Zala Štirn.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo