Območna revija odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin

0
438

Pred dvema letoma je bilo že vse pripravljeno za območno revijo odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin, a jo je bilo žal potrebno odpovedati zaradi korone. Zato je toliko bolj razveseljivo, da so v sredo 11. in v četrtek 12. maja zbrali v kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici in v organizaciji Javnega sklada republike Slovenije za kulturne dejavnosti območne izpostave Domžale pripravili dvodnevno srečanje.

Na začetku je zbrane v dvorani med katerimi je bila tudi županja mag. Olga Vrankar in pevce in pevke nagovoril Matej Primožič, ki je dejal, da se veseli tokratnega srečanja in, da bo tokrat vsak zbor poleg šopka prejel še zbirko ljudskih pesmi za moške in mešane zbore, ki jo je uredil Tomaž Habe. Ženski zbori bodo morali še malo počakati, a se bo kaj kmalu našlo tudi za njih nekaj podobnega. In komu smo prisluhnili najprej v sredo: mešanemu pevskemu zboru Šentviški zvon, moškemu pevskemu zboru  Kulturnega društva Tine Kos iz Moravč, moškemu pevskemu zboru KD Janko Kersnik iz Lukovice, komornemu zboru čebelarske zveze Slovenije, mešanemu pevskemu zboru Svoboda Mengeš, ženskemu pevskemu zboru Moj spev, pevski skupini Rž, ženski klapi kamelije in Domžalskemu komornemu zboru. V četrtek so zapeli: mešani pevski zbor klas Groblje, kulturno društvo Moški pevski zbor Radomlje, ženski pevski zbor DU Stane Habe, oktet Mi, Peški oktet, komorni moški pevski zbor Lek, moška vokalna skupina Adam Ravbar in komorni zbor Limbar. Tokrat je bila povezovalka Ajda Sokler in strokovni spremljevalec Sebastjan Vrhovnik, ki je podal mnenje o nastopih, čeprav revija ni tekmovalnega značaja.

Ubrano petje se ni zaključilo po koncu koncerta, saj so  z njim nadaljevali v bližnjem gostišču  Furman, kjer je JSKD pripravil druženje za vse nastopajoče.

DJD


 

Oglasno sporočilo