Dobrodelno obarvana 5. revija Trzinka poje

0
881

Ob pomoči Občine Trzin in Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti območne izpostave Domžale je v dvorani Kulturnega doma v Trzinu potekala že 5. prireditev Trzinka poje.
Tokrat so zbrana sredstva namenili mladim in malce manj mladim iz Ukrajine, ki so na začetku nastopili in pokazali, kako se je pelo in igralo tam, kjer je danes vojna. Poleg zbranih sredstev so nastopajoče obdarili še z darili pokrovitelja podjetja Lelosi d.o.o iz Stahovice pri Kamniku. In kdo se nam je tokrat predstavil? Od gostov iz Ukrajine pevka Ljudmila Arsic, glasbeni duet oče Mihael Šejko mag. glasbe  in sin Fedir Šejko študent akademije za glasbo, Savelij Poliščuk, učenec akademije za glasbo Valenis in Viktoria Fursova slepa dijakinja 8. razreda glasbene šole. Za njihov izgled je poskrbela Svitlana Gorodetska ukrajinska dizajnerka. Nastopili so še ženski pevski zbor Trzinke, mešani pevski zbor Ivan Hribar Trzin, moški pevski zbor pavza iz Selnice ob Dravi, komorni moški zbor Davorina Jenka iz Cerkelj na Gorenjskem, mešani pevski zbor Vrtojba, vokalna skupina Čivke iz Trzina, glasbena skupina OŠ Trzin in tamburaška skupina sv. Mahaela Grosuplje.
Na prireditvi je spregovoril tudi župan, ki je posebej  pozdravil goste iz Ukrajine in povedal, da so zadnji dve leti odpadle številne prireditve in upa, da ljudje niso izgubili zagona in smo prišli v čas, ko bomo ponovno zaživeli, prihodnje leto namreč praznujemo 750. obletnico prve omembe Trzina. Vsem se je zahvalil za obisk, dobrodelnost in zaželel ob obisku obilo užitkov.
In res smo uživali v kar dve uri trajajočem programu, prežetem s pesmijo takšno in drugačno, za vse okuse… Zahvaljujoč se organizatorjem pevskemu zboru Trzinke in Štefki Prelc smo se odlično imeli in upajmo, da se srečamo že kdaj preje kot na že 6. Trzinki poje v maju, 2023.

DJD 

  

 

Oglasno sporočilo