Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda

0
732
V torek, 31. maja 2022, smo v samostanu Mekinje prisluhnili Območni reviji otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda z naslovom Poj z menoj. Dogodka se je udeležil tudi župan Matej Slapar skupaj z vodjo kamniške izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Tonetom Ftičarjem. Slednji so bili tudi organizatorji prireditve, ki je do zadnjega kotička napolnila dvorišče samostana Mekinje.

V uvodu je zbrane nagovoril vodja kamniške izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Tone Ftičar, ki se je iskreno zahvalil vsem sodelujočim, učiteljicam in učiteljem ter ravnateljem javnih zavodov.

Župan Matej Slapar pa se je zahvalil vsem pevkam in pevcem, ki s svojim udejstvovanjem dokazujejo, da jim je mar za peto besedo: »Dragi otroci, spoštovani starši, stari starši, spoštovano vodstvo kamniških osnovnih šol, prav lep pozdrav s strani Občine Kamnik. Dobrodošli tukaj v Mekinjah, v samostanu, ki nudi edinstveno prizorišče za raznovrstne dogodke. Kot je povedal gospod Tone Ftičar, gre za enega večjih dogodkov, ki se bo odvil tukaj v samostanu Mekinje, kjer vam izrekam iskreno dobrodošlico. Pravijo, da kdor poje zlo ne misli in v zahvalo vsem učiteljicam in učiteljem glasbene vzgoje v kamniških šolah in Kamniku, kjer poje ogromno mladih in kar pomeni, da jih uvajamo, navdušujemo nad petjem in nad tem, da bodo tudi v prihodnje radi peli. V Kamniku imamo bogato tradicija zborovskega petja, ponosni smo na najstarejše pevsko društvo Lira, staro 140 let, ter pevske zbore Cantemus, Odmev, Mavrica in še vrsto drugih. Vse to se kali od najmanjših nog, kar bodo danes predstavile in predstavili naše učenke ter učenci osnovnih šol. Želim vam lepo popoldne in prijetno poslušanje. Hvala.«

Preko 400 mladih pevcev so se nam pod vodstvom njihovih zborovodij se je predstavilo na naslednjih zasedbah Mladinski pevski zbor Osnovne šole Toma Brejca, otroci Otroškega pevskega zbora Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik, Mlajši Otroški pevski zbor Osnovne šole Toma Brejca, Mlajši otroški pevski zbori Podružnične šole Nevlje, Starejši otroški pevski zbor Osnovne šole Toma Brejca, Otroški pevski zbora Podružnične šole Mekinje, Otroški pevskega zbora Podružnične šole Vranja Peč, Otroški pevski zbor Osnovne šole Marije Vere  – ŠKUD Verine zvezdice, Otroški pevski zbor Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, Otroški pevskega zbora Podružnične šole Gozd, Starejši otroški pevski zbori Podružnične šole Nevlje, Mladinski pevski zbor Osnovne šole Stranje, Mladinski pevski zbor Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik, Mladinski pevski zbor Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, pevci z Osnovne šole Komenda – Moste pa so bili na reviji žal odsotni.

Ob zaključku prireditve so skupaj zapeli Dan ljubezni pod vodstvom zborovodkinje Karle Urh.

Občina Kamnik

  

Oglasno sporočilo