Stene kamniške občinske stavbe krasi razstava Brede Capuder – Fride

0
179
V preddverju, prvem in drugem nadstropju Občine Kamnik je od danes dalje na ogled razstava avtorice Brede Capuder – Fride. V prostorih Občine Kamnik razstavlja drugič in gre za njeno sedmo samostojno razstavo. Pričujoča dela so bila v preteklem mesecu na ogled v prostorih Doma kulture Kamnik, zdaj pa krasijo stene občinske stavbe.

Kamničanka Breda Capuder – Frida, rojena Nožičanka, je rada risala že kot otrok in njena velika želja je bila, da nekoč riše profesionalno. Čas za uresničitev svojih slikarskih sanj je našla leta 2013, ko se je vpisala v slikarsko šolo mag. Blaža Slaparja, s katerim danes sodeluje. Svojo prvo razstavo portretov znanih Kamničanov je imela leta 2014 v Turistično-informacijskem centru v Kamniku, leto kasneje je razstavljala v Gostilni pod žičnico, a tiste slike so pogorele v požaru. V letu 2016 je na ogled postavila razstavo v Kavarni Veronika, nato je sledila prva razstava v občinski stavbi, leta 2018 pa razstava v Kavarni Rotovž.

Tokrat se Breda Capuder – Frida predstavlja s portreti pomembnih Kamničank in Kamničanov ter drugih tujih osebnosti. Posebno pozornost je avtorica namenila tudi Plečniku, razstavo je posvetila svoji 60-letnici in predvsem že pokojnemu tastu, ki jo je na njeni poti ves čas podpiral. Kot pravi Frida, ji risanje pomeni pobeg iz realnega sveta, ko se čas ustavi, domišljija pa dobi krila vse dokler se igra pik… črt… senc ne razvije v podobo in slika oživi.

Razstava bo na ogled do predvidoma konca meseca avgusta, in sicer v času uradnih ur Občine Kamnik, torej v ponedeljek, od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo, od 8. do 12. ure ter od 13. do 17. ure in v petek, od 8. do 13. ure.

Vljudno vabljeni k ogledu razstave Brede Capuder – Fride.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo