Kronika Policijske postaje Kamnik (od 25.7. do 31.7.2022)

0
306

25.7.7. 2022
PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči na Perovem, ki se je pripetila med voznikoma tovornega vozila in osebnega vozila. Ker je v prometni nesreči nastala majhna poškodba in sta voznika izpolnjevala pogoje za udeležbo v prometu je policija odstopila od ogleda prometne nesreče.

IZGUBLJENE URADNE LISTINE
Na PP Kamnik je tekom dneva prišlo več občanov in prijavilo izgubo različnih uradnih listin (registrske tablica, dovoljenje za prebivanje itd.). Policija izvaja aktivnosti za njihovo izsleditev.

POGIN RIB V ŽEJAH
Policisti so bili obveščeni, da je v ribniku v Žejah večje število mrtvih rib, ki so poginili zaradi pomanjkanja kisika, nizkega vodostaja in slabega pretoka vode. Policisti so o dogodku obvestili inšpektorat za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

POVOŽENJE DIVJADI
Patrulja je obravnavala povoženje divjadi. Voznica osebnega vozila je zbila srno. Srna je s kraja zbežala. Izdano Obvestilo o odstopu od ogleda. Na avtomobilu so nastale majhne poškodbe. Udeležena izpolnjuje pogoje za udeležbo v cestnem prometu.

26.7.2022
PROMETNA NESREČA NA OBMOČJU KAMNIKA
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči v Kamniku, ki se je pripetila med dvema voznikoma osebnega vozila. Ker je v prometni nesreči nastala majhna poškodba in sta voznika izpolnjevala pogoje za udeležbo v prometu je policija odstopila od ogleda prometne nesreče.

PADLA S KOLESOM
Policisti so obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo da je voznica električnega kolesa zaradi tega, ker hitrosti in načina vožnje ni prilagodila tehničnim in drugim lastnostim ceste ter predvsem svojim vozniškim sposobnostim tako, da ves čas vožnje obvladuje vozilo (kolo), izgubila kontrolo nad kolesom in padla po tleh na bližnji travnik ter se pri tem lahko telesno poškodovala. Povzročiteljici prometne nesreče bo izdal plačilni nalog.

27.7.2022
KURIL NA DVORIŠČU V ČASU VELIKE POŽARNE OGROŽENOSTI
OKC je napotil patruljo na območje Kamnika, kjer naj bi lastnik hiše že cel dan kuril na dvorišču. Na kraju so policisti ugotovili, da je občan na dvorišču, na odprtem kuril nevarne snovi. Ker je kuril v času razglasa velike požarne ogroženosti naravnega okolja mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve uredbe o varstvu pred požari v naravnem okolju. Ker je kuril nevarne snovi pa bo zadeva še odstopljena drugemu pristojnemu prekrškovnemu organu.

TATVINA PLASTIKE Z VOZILA
Na PP Kamnik je poklicala občanka in povedala, da so ji odtujili plastiko na vozilu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno da so ji s parkiranega vozila preko noči iz 26. na 27.7.2022 odtujili plastično mrežo na prednjem odbijaču. Policisti izvajajo aktivnosti za izsleditev storilca kaznivega dejanja.

OBČAN NAŠEL DENARNICO
Na PP se je zglasil občan in povedal, da je na območju Domžal našel denarnico z vsebino. Policisti so izsledili lastnika kateremu so denarnico z vsebino vrnili.

28.7.2022
IZGUBE VEČIH PREDMETOV TER TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so obravnavali več primerov izgubljenih predmetov (potni list, avtomobilski ključi). Policisti izvajajo vse aktivnosti za izsleditev predmetov, ter jih v primeru najdbe vrne lastnikom. Policisti so prav tako obravnavali tatvino registrskih tablic na območju Kamnika z materialno škodo 50 EUR. Storilca bodo ovadili na pristojno sodišče.

SPLETNA GOLJUFIJA
Na PP se je zglasil občan in povedal, da je preko interneta kupil predmet za 2900 eur, vendar pa predmeta nikoli ni prejel. Policisti bodo zbrali vse potrebne dokaze in storilca ovadili s kazensko ovadbo.

TATVINA KOLESA NA OBMOČJU DOMŽAL
OKC je zaradi zasedenosti domžalskih policistov patruljo PP Kamnika napotil na območje Domžal, kjer je prišlo do tatvine kolesa. NN storilec je oškodoval prijaviteljico za cca. 150 EUR. Policisti bodo zbrali vse potrebne dokaze in storilca ovadili s kazensko ovadbo.

POSKUS VLOMA
OKC je napotil patruljno na območje Kamnika, od koder je klicala občanka in povedala, da sta ji 2 moška poskušala vlomiti v kolesarnico. Prijaviteljica je videla 2 moška, ki sta z NN predmetom poskušala vlomiti v kolesarnico nato pa sta zbežala stran. Nastala M.Š. cca. 500 EUR. Sledi zbiranje obvestil in KO.

POŽAR NA OBMOČJU KAMNIKA
Policisti so bili obveščeni, da je na območju Kamnika zagorelo vozilo. Zaradi suma požiga so policisti opravili ogled kraja dejanja in zbirajo obvestila v povezavi s sumom kaznivega dejanja – požiga oz. povzročitve splošne nevarnosti.

29.7.2022
NAJDEN DENAR NA POŠTI DUPLICA
Na Pošti Duplica so zaposleni našli pozabljeno kuverto s 550,00 EUR in sicer 4 bankovce za 100 EUR in 3 bankovce 50 EUR. Denar je bil zasežen in se bo hranil na PP Kamnik do izsleditve lastnika.

IZKAZALO SE JE DA NI POŽARA
OKC je napotil policiste na območje Kamnika, kjer naj bi v stanovanju občan zanetil ogenj. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je krivec za vonj po ognju priklopljen pokvarjen polnilec za mobilni telefon. Do materialne škode ni prišlo, prav tako ni bilo ugotovljenih znakov kaznivega dejanja ali prekrška.

ZLORABA BANČNE KARTICE
Na PP se je zglasil občan in naznanil zlorabo bančne kartice. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je NN storilec v neznanem obdobju na neznan način, na neznani lokaciji prišel do podatkov osebnega računa oškodovanega, katerega ima odprtega pri spletni banki nato pa dne 28.07.2022 izvedel večje število transakcij v tujini ter iz računa odtujil 167, 51 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba storilca.

ZARADI SPORA NA SILO HOTEL VSTOPITI V STANOVANJE
Policisti PP Kamnik so bili napoteni na območje Kamnika, kjer sta se dva občana sprla nato pa je en na silo želel vstopiti v stanovanje drugega. Ker mu tega ni uspelo je storilec s kraja zbežal. Oškodovanec je kasneje odstopil od pregona kaznivega dejanja poskusa kršitve nedotakljivosti stanovanja.

POŠKODOVANJE OGRAJE NA OBMOČJU DOMŽAL
Policisti PP Kamnik so bili napoteni na območje Domžal, kjer je prišlo da namernega poškodovanja ograje. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da se je NN voznik namerno 2x zaletel v ograjo in nato odpeljal s kraja. Škode je za cca 300 eur. Podan je bil predlog za pregon z umikom.

VEČ DRUŽINSKIH SPOROV
Na območju Kamnika so policisti obravnavali več dogodkov prepiranja med družinskimi člani z žaljenjem. Dejanskega stanja policisti niso mogli ugotoviti, saj so vsi udeleženci povedali drugačno zgodbo, zato so bili o dogodkih napisani Uradni zaznamki.

30.7.2022
TATVINA PLINSKIH JEKLENK
Nepridiprav je preko noči vlomil v zunanji kovinski boks za jeklenke tako, da je s primernim orodjem na vzvod skrivil zapah in odprl vrata. Iz kovinskega boksa je odtujil 13 polnih plinskih jeklenk in oškodovanca oškodoval za cca 500 EUR.  Sledi zbiranje obvestil in KO.

GLASNA GLASBA IN ŽALJENJE
Ponoči so policisti obravnavali dogodek, v katerem je kršiteljica predvajala glasno glasbo na kar jo je sosed opozoril zaradi česar se je močno razburila in ga začela zmerjati. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog za obe kršitve.

GLASNA GLASBA
Policisti so prejeli dve anonimni prijavi glasne glasbe na območju Kamnika. V obeh primerih so kršitelji upoštevali opozorila o jakosti glasbe in so bili za kršitve opozorjeni.

POVOŽENJE DIVJADI
Patrulja je obravnavala povoženje divjadi. Voznik osebnega vozila je zbil srnjad, ki je s kraja zbežala. Izdano Obvestilo o odstopu od ogleda. Na avtomobilu so nastale majhne poškodbe. Udeleženec izpolnjuje pogoje za udeležbo v cestnem prometu.

31.7.2022
UGRIZ PSA
Na PP se je zglasila občanka in povedala, da jo je v nogo ugriznil sosedov pes. Zoper lastnika psa bo uveden postopek in izdan plačilni nalog, o dogodku bo obveščen pristojni inšpektorat.

POVOŽENJE DIVJADI
Patrulja je obravnavala povoženje divjadi. Voznik osebnega vozila je zbil srnjad, ki je s kraja zbežala. Izdano Obvestilo o odstopu od ogleda. Na avtomobilu so nastale majhne poškodbe. Udeleženec izpolnjuje pogoje za udeležbo v cestnem prometu.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo