Bograč ali deček s piščalko

0
1549

Vzdolž Donave je bilo vse nared za veličasten ognjemet. Za državni praznik se spodobi, da se v zrak pokadi kar največ pirotehnike. Naj Evropa vidi kitajsko municijo! Take in drugačne misli so obhajale madžarske odločevalce, ko jim je dišalo pred lonci polnimi bograča. Tik pred zdajci pa je z njihove meteorološke službe prišlo obvestilo, da nad prestolnico prihaja silovito neurje. Predstavo namenjeno predvsem domači javnosti, so morali prestaviti. V trepetanju pred grmenjem in nalivi, pa se jim je prikazalo le nekaj strganih oblakov. Sramota, ekmešpekmeš! kakšno nespoštovanje orbanovine so bentili in nemudoma odpustili vodjo ter namestnika njihove vremenarske službe v znak generalne prevencije.

V življenju se je lažje učiti na napakah drugih. Še lažje je, če so te zmote blizu, najbolje kar pri sosedih. Leta razkroja pravne države na Madžarskem so nas le še utrdila v prepričanju, da smo spomladi zakorakali v svobodnejšo ureditev. Vseh grehov pa se ne da očistiti čez noč, kakor se tudi sladkosnedec z enim tekom ne iznebi maščevja. V anatomiji moškega je maščobo najtežje izgubiti v predelu trebuha, pri ženskah pa na bokih in stegnih. Ena izmed najtrdovratnejših maščobnih oblog v državi pa se trdno prijemlje okoli Kolodvorske ulice v Ljubljani. Če država na splošno že precej svobodneje diha, pa tam  večini zaposlenim kar spodrsava na masti po hodnikih te sedaj zares že kmalu javne hiše. Avtor te skovanke za nacionalni informativni servis, pa z uslužnimi oprodami zanesljivo skrbi, da se bodo izjave, za katere ga je doletela pogojna obsodba kmalu uresničile. Morda pa bo zmanjkalo časa. Jeseni bo ljudstvo na referendumu povedalo, kaj si misli o trenutni programski shemi in oddajanju koč na Veliki planini.

Eden izmed zadnjih nedopustnih pritiskov, ki jih stalno vrši nekdanji direktor Ukoma, je porogljiva izjava, da dolgoletna novinarja osrednje informativne oddaje nista kos delovnim nalogam. Ob tem je še dodal, da je nesprejemljivo, da se delavcem nalaga obveznosti, ki presegajo njihove zmožnosti, s čimer se je obregnil še ob urednico televizijskega Dnevnika. Deček s piščalko zaenkrat še vedno trdno stoji, vprašanje je, če bo po referendumu ostalo tudi zdajšnje vodstvo in programski svet.

V.O.

 

Oglasno sporočilo